1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login


Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Θεατρικό 2018

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 20 Μάιος 2018 19:48
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 20.15 θα παρουσιάστηκε στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον η παράσταση   με τίτλο « Από τον Παπαδιαμάντη στην  Τηλε-κοινωνία » από τις ομάδες θεάτρου χορού και μουσικής του 1ουΓυμνασίου Βόλου. Ξεκινώντας η παράσταση από την δραματοποίηση του διηγήματος του Παπαδιαμάντη «Νοσταλγός»  που παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στο πρώτο μαθητικό συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που οργάνωσε η Δ.Δ.Ε Μαγνησίας, η δράση μεταφέρεται στο σήμερα. Μέσα από εύστοχα κείμενα των μαθητών/τριών της θεατρικής ομάδας αλλά και θεατρικών συγγραφέων καταγράφεται η  νεοελληνική κοινωνία του 21ουαιώνα. Όμορφες χορογραφίες και τραγούδια διανθίζουν τα δρώμενα και συνομιλούν μαζί τους. Σκηνικά – αφίσα Δημήτρης Αιβαλιώτης, καθηγητής Καλλιτεχνικών. Μουσική διδασκαλία Αθανασία Κινδαλή, καθηγήτρια Μουσικής. Τεχνική υποστήριξη Αθηνά Πανηγυριτζόγλου, καθηγήτρια Πληροφορικής - Δημήτρης Πάτρας, Φυσικών Επιστημών. Διδασκαλία χορού-χορογραφίες,-ενδυματολογία  Χρηστίδη Ελένη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Επιλογή κειμένων-θεατρική διδασκαλία-μουσική επιμέλεια Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, Φιλόλογος. Πρωταγωνιστούν 54 μαθητές των ομάδων θεάτρου και χορού του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου.

Το βίντεο θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες  εδώ .

theatro

zografia

Επίσκεψη στην Όλυμπο

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 20 Μάιος 2018 19:30
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

To1Ο  Γυμνάσιο Βόλου στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»το οποίο υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  στη  θεματική για το περιβάλλον (ΒλέπωΔρωΡωτώ και προστατεύωτα απειλούμενα είδη), πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και στο Ναυτικό Μουσείο Λιτόχωρου  στις 15/5/2018.

Η έκθεση του Κέντρου πληροφόρησης χρησιμοποιώντας  μια ποικιλία μέσων, αναπτύσσει τη θεματική της εκμεταλλευόμενη την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου σε επίπεδα , για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου, ανά υψομετρική ζώνη.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα εικονικό ταξίδι  στις κορυφέςτου Ολύμπου  και είχαν τη δυνατότητα  να παρακολουθήσουν με  τρισδιάστατη προβολή τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς γινόταν η  εικονική ανάβαση σε ζώνες

Η κυρία Θέμις Νασοπούλου  ξεναγός του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου μας ξενάγησε στο κτίριο του κέντρου πληροφόρησης, μας ενημέρωσε για όλο το εύρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται και τόνισε  το σημαντικό έργο που  επιτελούν οι εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις καθώς είναι πολλά τα απειλούμενα είδη της περιοχής όπως       ( αγριόγιδο , χρυσαετός , μερικοί σπάνιοι δρυοκολάπτες ..)  Στις πολλές δραστηριότητες  που πραγματοποιούνται στα  δάση  του Ολύμπου, στις  πεζοπορικές διαδρομές στις όχθες του Ενιπέα ποταμού, στην παρατήρηση και αναγνώριση ειδών χλωρίδας και πανίδας  η συμμετοχή και συμβολή των εθελοντών είναι σημαντική..

Το Κέντρο Πληροφόρησης με την ενημέρωση , πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση των μαθητών  σε θέματα που αφορούν την οικολογική-ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής αλλά και την ανάγκη προστασίας της προστατευόμενης περιοχής Ολύμπου όχι μόνο συμβάλλουν  ουσιαστικά στην προστασία  και στην ορθή χρήση μιας πολυσήμαντης κληρονομιάς αλλά διαμορφώνουν  πρότυπα ενεργού πολίτη καθώς δείχνουν  τον τρόπο αλλά και τα μέσα με τα οποία μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει ενεργά..

Επίσης η επίσκεψη μας στο Ναυτικό Μουσείο  Λιτόχωρου είχε θετικά αποτελέσματα  καθώς σκοπός  της ίδρυσης του,  όπως μας εξήγησε στην ξενάγησή του ο  Πρόεδρος του Μουσείου  κύριος Τριανταφύλλου Ιωάννης , ήταν να συγκεντρώσει , να διαφυλάξει, να διασώσει ότι αποτελεί κειμήλιο της ναυτιλίας μας και έτσι από οικογενειακή ή συντεχνιακή επιχείρηση  με την βοήθεια και την  προσφορά των κατοίκων  και της ένωσης ναυτικών Λιτόχωρου και  των εθελοντικών πρωτοβουλιών η πολιτιστική κληρονομιά μας να μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και  να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση δείχνοντας δρόμους δραστηριοποίησης ενεργού πολίτη

     Στην επίσκεψη συμμετείχαν 32 μαθητές του προγράμματος και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Ξυραφάκη Σοφία, Βροντινού  Ελένη  και η Αποστόλου Σοφία.

olympos

Επίσκεψη στην ΕΒΟΛ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 20 Μάιος 2018 18:32
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 τα τμήματα Α3 και Α4 επισκέφθηκαν τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ στα πλαίσια του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας (κεφάλαιο Διατροφή). Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία, την παραγωγή καθώς και για τα νέα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, τόσο στο χημείο όπου γίνεται η ανάλυση του γάλατος, όσο και στην παραγωγή όπου το γάλα παστεριώνεται, μπαίνει σε συγκεκριμένη συσκευασία και είναι έτοιμο προς κατανάλωση. 

 Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη της παραγωγής και τους υπαλλήλους της  γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ για την φιλοξενία τους καθώς και το αστικό ΚΤΕΛ Βόλου για την άμεση εξυπηρέτησή τους.  

Υπεύθυνοι καθηγητές και συνοδοί είναι:

κ. Αναστασοπούλου Γεωργία ΠΕ12

κ. Τσιαντάκη Ανθούλα ΠΕ03

κ.  Κυριάκου Ελισάβετ  ΠΕ02

κ. Κούτσικου Παναγιώτα ΠΕ15

20180427_102156

Ομαλή μετάβαση

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 12 Μάιος 2018 15:09
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνεχίστηκε και φέτος το πρόγραμμα "δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών - μαθητριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο". Έτσι μετά από οδηγία της ΔΔΕ Μαγνησίας, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα Δημοτικά σχολεία, από τα οποία μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης θα μεταβούν στο σχολείο μας. Κατ' αντιστοιχία δεχθήκαμε επίσκεψη από τους μαθητές και τις μαθήτριες αυτές. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα φιλικό κλίμα υποδοχής και να φανεί ότι το σχολείο μας είναι ένα ουμανιστικό ίδρυμα που διακατέχεται από τις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

10dimotiko

Από την επίσκεψη στο σχολείο μας των μαθητών και μαθητριών του Δέκατου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Επίδειξη πτήσης του Drone του σχολείου μας από την ομάδα ρομποτικής.

32

Από την επίσκεψη στο σχολείο μας των μαθητών και μαθητριών του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

12

Από την επίσκεψη στο σχολείο μας των μαθητών και μαθητριών του Δωδέκατου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

14

Από την επίσκεψή μας στο 14 Δημοτικό σχολείο Βόλου

Κιβωτός του κόσμου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 12 Μάιος 2018 15:06
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου «ταξιδεύει»με το καραβάκι αγάπης  της Κιβωτού του Κόσμου

To1oΓυμνάσιο Βόλου στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» το οποίο υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την Παρασκευή 11/5/2018 στην Κιβωτό του Κόσμου, που στεγάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο στο Διμήνι Μαγνησίας, σε κατοικία που δωρίσθηκε από τον γνωστό Έλληνα αλευροβιομήχανο κ. Κ. Λούλη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 32 μαθητές του προγράμματος και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κ. Ξυραφάκη Σοφία, κ. Τριανταφύλλου Σταματία, κ. Αναστασοπούλου Γεωργία και κ. Πανηγυριτζόγλου Αθηνά.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε η κοινωνική λειτουργός της δομής κ. Καραβουσογιάννη Εύα, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για αυτήν την ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Τους τόνισε ότι απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και έρχονται στην αγκαλιά μας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Στο Σπίτι φιλοξενούνται 27 αγόρια από τη νηπιακή ηλικία έως και την ενηλικίωση τους. 

Στη συνέχεια ο κ. Παυλής Μιχάλης ξενάγησε τους μαθητές στο «Γεωργικό σχολείο» που λειτουργεί εντός της δομής. Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελείται από 13 εργαστήρια (όπως ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, θερμοκήπιο, πετρόμυλος, εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών και φάρμα) ώστε να προσφέρεται στα φιλοξενούμενα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα επαγγέλματα του πρωτογενή τομέα. 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές «Ο εθελοντισμός αποτελεί άρρηκτο συνδετικό κρίκο για την λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου. Αποτελεί μια απλή, ταπεινή πράξη με μοναδικό κίνητρο και εφόδιο των εθελοντών μας, την ανιδιοτελή αγάπη και τη διάθεση για προσφορά προς τα παιδιά μας. Οι εθελοντές μας από την ίδρυση του Οργανισμού μας μέχρι και σήμερα είναι δίπλα μας πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μας στηρίζουν, με μοναδικό τους κίνητρο, την αγάπη στον καθημερινό δύσκολο αγώνα μας για την ανατροφή των παιδιών μας».

Ο διευθυντής του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου Καραφέρης Ιωάννης αναφέρει ότι το πρόγραμμα νοιάζομαι και δρω χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Λαμπράκη, το ίδρυμα Λασκαρίδη, την ΜΚΟ Δεσμός και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μυούνται στον εθελοντισμό. Τη φετινή σχολική χρονιά επισκέφτηκαν τις άσπρες πεταλούδες, το γηροκομείο Βόλου, την Κιβωτό του κόσμου και θα επισκεφτούν το Κέντρο πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με θέμα “προστατεύω τα απειλούμενα είδη”. Σκοπός είναι αφενός η κατανόηση των εννοιών και της σημασίας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της στενής τους σύνδεσης με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, αφετέρου η καλλιέργεια στάσεων στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της συνειδητής ανάληψης πρωτοβουλιών για συγκεκριμένες δράσεις, ώστε τα παιδιά να «νοιάζονται και να δρουν». Εν κατακλείδι οι δράσεις του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως εκφράσεις της ενεργού πολιτειότητας.

kivotos3

Συμμετοχή του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου στο 1ο Μαθητικό Λογοτεχνικό Συνέδριο της ΔΔΕ Μαγνησίας

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 12 Μάιος 2018 09:07
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι ομάδες χορού και θεάτρου των μαθητών του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη.

papad2

papad1

Για να διαβάσετε τη συγχαρητήρια επιστολή πατήστε  εδώ .

ΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 08 Μάιος 2018 12:23
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το 1 Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε με ομάδα 4 μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου,στη δραστηριότητα «Ημέρα Μικρού Επιστήμονα» που πραγματοποιήθηκε στοΕΚΦΕ Μαγνησίαςτην Τρίτη 8/5/2018 και ώρα 11.00 με την καθοδήγηση του σχολικού συμβούλου Φυσικών επιστημών κύριο Παναγιώτη Σαραντόπουλο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να επιλύσουν προβλήματα που συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη δημιουργικής και κριτικής σκέψης.

mikrosep4

mikrosep3

mikrosep1

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 08 Μάιος 2018 11:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις 7/5/2018 διενεργήθηκε ημερίδα στο Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου με θέμα το διαδίκτυο. Για να διαβάσετε το κείμενο: keimeno.doc

Θεσσαλία Ταχυδρόμος

malamitsa

saranto

skondras

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 06 Μάιος 2018 20:43
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Από 3/5/2018 έως 6/5/2018 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα επίσκεψη των ομάδων γλώσσας του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου. Γι να διαβάσετε το κείμενο πατήστε  εδώ .

achilleas

Πέμπτη 3/5/2018. Επίσκεψη στο Αχίλλειον.

filarmon

Παρασκευή 4/5/2018. Μουσείο παλιάς φιλαρμονικής.

4gymnasio2

Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

solomos

Μουσείο Διονυσίου Σολωμού.

vizantino

Βυζαντινό Μουσείο.

taverna

Μουσική ταβέρνα

mon repo

Σάββατο 5/5/2018. Μον Ρεπό

asiatiko

Μουσείο Ασιατικής τέχνης.

club54

club 54.

Δημοσιεύσεις στι Θεσσαλία και στον Ταχυδρόμο.

Μοιρογνωμόνια

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 19:11
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Κατασκευή μοιρογνωμονίων στις πόρτες των δύο αιθουσών των μαθηματικών.

img_5721

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 12:29
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Κυριακή 22/4/2018 έφτασαν στο σχολείο μας οι επισκέπτες από τα κράτη της Τουρκίας, Δανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και πορτογαλίας.

Το πρωί της Δευτέρας 23/4/2018 υποδεχθήκαμε τους επίσημους προσκαλεσμένους μας στο αμφιθέατρο του σχολείου όπου τους δόθηκαν δώρα. Ο Διευθυντής του σχολείου τους καλωσόρησε. Η ομιλία του  εδώ.

welcome6

welcome5

welcome4

welcome3

welcome2

welcome1

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ

img_5782

Παρασκευή σαπουνιού στο εργαστήριο χημείας.

img_5763

Εργασίες από τις ομάδες όλων των χωρών στο Γυμναστήριο

img_5765

Δωράκια που τους προσφέρθηκαν κατά το βράδυ αποχώρησης

img_5767

Γεύμα κατά το βράδυ αποχαιρετισμού

img_5771

Παραδοσιακοί χοροί όλων των χωρών το βράδυ αποχώρησης.

img_5778

Macarena από τη νεολαία.

ΕΡΤ Βόλου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 05:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το Πρώτο Γυμνάσιο συμμετέχει στον εορτασμό για τα 70 χρόνια λειτουργίας της ΕΡΤ Βόλου. Η Ραδιοφωνική Ομάδα του σχολείου μας ηχογράφησε εκπομπή με τίτλο "Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη" στο 1ο ΕΚ Βόλου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την ΕΡΑ Βόλου (100,7 και 101,2) τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 9:30-10:00 π.μ. Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες από την Γ' τάξη: Εμμανουέλα Φεϊμι, Μιχαέλα Αλεξίου και Χρήστος Χατζής. Την προετοιμασία επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Τζώρτζη Σεραϊνα.

ert-2018

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΜΕ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 04:42
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Διενεργήθηκαν και φέτος στο Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου οι εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από το σχολείο μας διακρίθηκαν οι:

Χατζής Χρήστος Γ' Γυμνασίου

Χρονοπούλου Μαρία Β' Γυμνασίου, και από τη Α' Γυμνασίου:

Δέρβου Αικατερίνη

Δημητρίου Ιωάννης

Ιωάννου Δημήτριος

Μακρής Αθανάσιος

Νάσιος Ιωάννης

Νταρίκος Δημήτριος

Πέτση Ευανθία

Σαράτσης Ηλίας Γεώργιος

Στύλας Άγγελος

Φασουλίδη Μαρία

Φωτιάδης Νικόλαος

eme-2018

eme

ΣΤΙΒΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 04:25
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Διεξήχθησαν τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 οι μαθητικοί αγώνες στίβου μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος ήταν:

Μακρής Χρήστος : 150 μέτρα αγοριών

Βαρνάβας Παναγιώτης : 300 μέτρα αγοριών

Σαρηγιάννης Κωνσταντίνος : 600 μέτρα αγοριών

Παπαδόπουλος Στέργιος : σφαιροβολία αγοριών

Τσιμπανογιάννη Ιουλία : 150 μέτρα κοριτσιών

Μπουκουβάλα Ιωάννα : 300 μέτρα κοριτσιών

Ναρλή Σοφία : 600 μέτρα κοριτσιών

Νεοχωρίτη Φωτεινή : μήκος κοριτσιών

Βουρβούλια Μαρία : σφαιροβολία κοριτσιών

stibos

ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 20:48
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οδηγίες  ΤΕΣΤ Επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πληκτρολογείτε τη διεύθυνση: http://www.eoppep.gr/teens/

Κάνετε κλικ στην κόκκινη καρτέλα: «Γνώρισε τον εαυτό σου ΤΕΣΤ Επαγγελματικού προσανατολισμού»

Θα ζητηθεί: «Όνομα Χρήστη και Κωδικός» γι’ αυτό και επιλέγετε: «Δημιουργία λογαριασμού»

Εμφανίζεται μια φόρμα την οποία συμπληρώνετε και πατάτε εγγραφή. Στη φόρμα αυτή θα πρέπει να δώσετε ένα email (ή αυτό που έχουν οι γονείς σας, ή αυτό που έχετε στο Facebook ή αυτό που σας έχει δώσει το σχολείο. 

Στη συνέχεια στην οθόνη εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να μπείτε στα emails γιατί σας έχει σταλεί ένας σύνδεσμος. Ανοίγετε τα emails στα εισερχόμενα και κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που σας έχει σταλεί από τον ΕΟΠΠΕΠ. Ο λογαριασμός σας έχει ενεργοποιηθεί και επιστρέφουμε στη διεύθυνση http://www.eoppep.gr/teens/όπου κάνουμε είσοδο με τους κωδικούς μας. Εμφανίζεται ακριβώς από κάτω μια καφέ καρτέλα: «ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ». Κάνουμε κλικ και κάτω δεξιά επιλέγουμε νέο τεστ. Εμφανίζονται 53 ερωτήσεις στις οποίες και απαντάμε. Στα αποτελέσματα εμφανίζεται ένα ραβδόγραμμα που στην κορυφή έχει ποσοστά. Τα δίνετε στον Διευθυντή από τον οποίο παίρνετε επιπλέον πληροφόρηση.

Διάδρομοι Λογοτεχνών και αρχαίων Φιλοσόφων

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 19:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσεγγίζουμε τη λογοτεχνία στο σχολείο δια-μέσου της δημιουργίας λογοτεχνικών διαδρόμων.

Το Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου  λειτουργεί με αίθουσες μαθημάτων. (Ιστορίας, Καλλιτεχνικών, Ξένων Γλωσσών, κλπ). Για το σκοπό αυτό στους διαδρόμους υπάρχουν για τους μαθητές και τις μαθήτριες ντουλαπάκια. Με την ευκαιρία ενός προγράμματος Erasmus που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στο σχολείο μας δώσαμε στα ντουλαπάκια του σχολείου ονόματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών και αρχαίων φιλοσόφων. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο διάδρομοι με τις αντίστοιχες θεματολογίες. Προσδοκία μας είναι να δώσουμε έμπνευση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας προερχόμενη από το έργο των σπουδαίων αυτών ανθρώπων.

arxaioi

Διάδρομος Αρχαίων φιλοσόφων

neoellines

Διάδρομος Ελλήνων Λογοτεχνών

Αδελφοποίηση με το Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 16:45
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

nurnberg

Για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών μεταξύ του πρώτου Γυμνασίου Βόλου και του Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg. επιπλέον τη φετεινή σχολική χρονιά πετύχαμε την έγκριση αδελφοποίησης των δύο σχολείων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση από το σχολείο της Γερμανίας. Σχετικό άρθρο για την επίσκεψή μας στο Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2018 διαβάστε εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 15:52
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 19:37
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Υλοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου η Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων από 26 Μαρτίου 2018 έως Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στον διδακτικό χρόνο του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. Με αυτή τη δράση πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα του προγράμματος του σχολείου προς ζητήματα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας του μαθητικού πληθυσμού στο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο μιας σφαιρικότερης θεώρησης του μαθητή ως προσώπου με συναισθηματικές και κοινωνικές ανησυχίες και προβληματισμούς. Ο σχεδιασμός έγινε από το σύλλογο των διδασκόντων σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου και με την καθοδήγηση του αντίστοιχου σχολικού συμβούλου. Τα θέματα που αναλύθηκαν στους μαθητές/ μαθήτριες ήταν: «Διατροφή και ποιότητα ζωής», «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων», «Έμφυλες ταυτότητες» και "Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια". Αναλυτικά έγιναν οι παρακάτω δράσεις:

alkool

Από την Χαρά Κυπαρίση προϊσταμένη ΔΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ενημέρωση για τον αλκοολισμό στις 27/3/2018.

diatrofi

από τον διατροφολόγο Ζήζη Παναγιώτη ενημέρωση για τη διατροφή στις 27/3/2018.

diatrofi2

ΠΑΦΙΛΗ Ζωή MSc PhD Διαιτολόγος- Διατροφολόγος του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στις 28/3/2018.

ethismos

Στις 10/5/2017 η Τσοπουρίδου Νέλη Ψυχολόγος ασχολήθηκε με το σχολείο ως κοινότητα, τα κοινωνικά πρότυπα και τις εξαρτήσεις, τον εθισμό και την εφηβική ηλικία, τους προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στον εθισμό,τις συνέπειες του εθισμού, το ρόλο της οικογένειας, αλλά και του σχολείου ως κοινότητα, τις δομές ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής.

goma

Γκόμα Φανή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης ενημέρωση για τις Έμφυλες ταυτότητες στις 26/3/2018.

internet

Σκόνδρας Γεώργιος της Ασφάλειας Βόλου ενημέρωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό στις 27/3/2018

ssn

Πλαγεράς Αντώνιος Προϊστάμενος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ενημέρωση για τις εξαρτήσεις στις 28/3/2018.

troxaia

Καραμπίνη Ελένη της Τροχαίας Βόλου ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στις 26/3/2018.

erithros

Στις 30/3/2018 η κυρία Σαμίου Κυριακή από τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ έκανε επιδείξεις στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου σχετικές με τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης έγινε ενημέρωση από μέλη της Μοτοθέσις Κώστα Τσαντίλη και Γιώργο Σφλότσο για την ασφαλή οδήγηση με μοτοσυκλέτα και από τον Ιερέα της Ανάληψης Βόλου Πατέρα Χαχαμίδη Χρήστο για τη σχέση διατροφής - νηστείας.

Τις υπόλοιπες ώρες οι εκπαιδευτικοί ενημέρωναν τους μαθητές  - μαθήτριες πάνω στους άξονες που προαναφέρθηκαν με συζητήσεις, παρουσιάσεις, βίντεο κ.α.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018 10:43
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ
  ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗ TRAVEL ΤΣΙΝΟΥΔΗΣ TRAVEL ΤΣΙΝΟΥΔΗΣ TRAVEL
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
1 ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 1 ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ 113 99,7 109 97,5

Σελίδα 2 από 6