1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login


Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΤ Βόλου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 05:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το Πρώτο Γυμνάσιο συμμετέχει στον εορτασμό για τα 70 χρόνια λειτουργίας της ΕΡΤ Βόλου. Η Ραδιοφωνική Ομάδα του σχολείου μας ηχογράφησε εκπομπή με τίτλο "Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη" στο 1ο ΕΚ Βόλου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την ΕΡΑ Βόλου (100,7 και 101,2) τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 9:30-10:00 π.μ. Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες από την Γ' τάξη: Εμμανουέλα Φεϊμι, Μιχαέλα Αλεξίου και Χρήστος Χατζής. Την προετοιμασία επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Τζώρτζη Σεραϊνα.

ert-2018

Διάδρομοι Λογοτεχνών και αρχαίων Φιλοσόφων

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 19:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσεγγίζουμε τη λογοτεχνία στο σχολείο δια-μέσου της δημιουργίας λογοτεχνικών διαδρόμων.

Το Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου  λειτουργεί με αίθουσες μαθημάτων. (Ιστορίας, Καλλιτεχνικών, Ξένων Γλωσσών, κλπ). Για το σκοπό αυτό στους διαδρόμους υπάρχουν για τους μαθητές και τις μαθήτριες ντουλαπάκια. Με την ευκαιρία ενός προγράμματος Erasmus που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στο σχολείο μας δώσαμε στα ντουλαπάκια του σχολείου ονόματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών και αρχαίων φιλοσόφων. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο διάδρομοι με τις αντίστοιχες θεματολογίες. Προσδοκία μας είναι να δώσουμε έμπνευση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας προερχόμενη από το έργο των σπουδαίων αυτών ανθρώπων.

arxaioi

Διάδρομος Αρχαίων φιλοσόφων

neoellines

Διάδρομος Ελλήνων Λογοτεχνών

Αδελφοποίηση με το Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 16:45
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

nurnberg

Για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών μεταξύ του πρώτου Γυμνασίου Βόλου και του Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg. επιπλέον τη φετεινή σχολική χρονιά πετύχαμε την έγκριση αδελφοποίησης των δύο σχολείων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση από το σχολείο της Γερμανίας. Σχετικό άρθρο για την επίσκεψή μας στο Melanchthon-Gymnasium in Nürnberg από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2018 διαβάστε εδώ.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 19:37
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Υλοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου η Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων από 26 Μαρτίου 2018 έως Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στον διδακτικό χρόνο του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. Με αυτή τη δράση πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα του προγράμματος του σχολείου προς ζητήματα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας του μαθητικού πληθυσμού στο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο μιας σφαιρικότερης θεώρησης του μαθητή ως προσώπου με συναισθηματικές και κοινωνικές ανησυχίες και προβληματισμούς. Ο σχεδιασμός έγινε από το σύλλογο των διδασκόντων σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου και με την καθοδήγηση του αντίστοιχου σχολικού συμβούλου. Τα θέματα που αναλύθηκαν στους μαθητές/ μαθήτριες ήταν: «Διατροφή και ποιότητα ζωής», «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων», «Έμφυλες ταυτότητες» και "Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια". Αναλυτικά έγιναν οι παρακάτω δράσεις:

alkool

Από την Χαρά Κυπαρίση προϊσταμένη ΔΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ενημέρωση για τον αλκοολισμό στις 27/3/2018.

diatrofi

από τον διατροφολόγο Ζήζη Παναγιώτη ενημέρωση για τη διατροφή στις 27/3/2018.

diatrofi2

ΠΑΦΙΛΗ Ζωή MSc PhD Διαιτολόγος- Διατροφολόγος του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στις 28/3/2018.

ethismos

Στις 10/5/2017 η Τσοπουρίδου Νέλη Ψυχολόγος ασχολήθηκε με το σχολείο ως κοινότητα, τα κοινωνικά πρότυπα και τις εξαρτήσεις, τον εθισμό και την εφηβική ηλικία, τους προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στον εθισμό,τις συνέπειες του εθισμού, το ρόλο της οικογένειας, αλλά και του σχολείου ως κοινότητα, τις δομές ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής.

goma

Γκόμα Φανή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης ενημέρωση για τις Έμφυλες ταυτότητες στις 26/3/2018.

internet

Σκόνδρας Γεώργιος της Ασφάλειας Βόλου ενημέρωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό στις 27/3/2018

ssn

Πλαγεράς Αντώνιος Προϊστάμενος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ενημέρωση για τις εξαρτήσεις στις 28/3/2018.

troxaia

Καραμπίνη Ελένη της Τροχαίας Βόλου ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στις 26/3/2018.

erithros

Στις 30/3/2018 η κυρία Σαμίου Κυριακή από τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ έκανε επιδείξεις στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου σχετικές με τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης έγινε ενημέρωση από μέλη της Μοτοθέσις Κώστα Τσαντίλη και Γιώργο Σφλότσο για την ασφαλή οδήγηση με μοτοσυκλέτα και από τον Ιερέα της Ανάληψης Βόλου Πατέρα Χαχαμίδη Χρήστο για τη σχέση διατροφής - νηστείας.

Τις υπόλοιπες ώρες οι εκπαιδευτικοί ενημέρωναν τους μαθητές  - μαθήτριες πάνω στους άξονες που προαναφέρθηκαν με συζητήσεις, παρουσιάσεις, βίντεο κ.α.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ MELANCHTHON GYMNASIUM NURNBERG

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 19:05
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
img_5595
img_5551

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018 08:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
img_8602
img_9548

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 11:23
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
img_6889
Έξω από το Λευκό Πύργο
img_7930
Από τη βραδυνή έξοδο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΨΑ 29/1/2018 ΚΑΙ 1/2/2018

Κυριακή, 04 Φεβρουάριος 2018 18:35
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας Β΄ Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις  των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βόλου στην βιομηχανία αναψυκτικών «ΕΨΑ», την Δευτέρα 29/1/2018 (τμήματα Β1,Β2) και την Πέμπτη 1/2/2018 (τμήματα Β3,Β4). Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της ΕΨΑ, να ξεναγηθούν στο χώρο του εργοστασίου και να παρακολουθήσουν από κοντά την παραγωγή αναψυκτικών. Οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, υπέβαλαν εύστοχες ερωτήσεις, αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επαφή τους με έναν βιομηχανικό χώρο. Τις διδακτικές επισκέψεις διοργάνωσε η καθηγήτρια Τεχνολογίας του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Αναστασοπούλου Γεωργία και συνόδεψαν οι καθηγήτριες κ. Αποστόλου Σοφία, κ. Χαμπαίου Ελένη και κ. Βροντινού Ελένη.

img_5432

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ERASMUS

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 17:55
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
spain

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Κυριακή, 14 Ιανουάριος 2018 22:37
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα "νοιάζομαι και δρω". Συντονίστρια είναι η εκπαιδευτικός Ξυραφάκη Σοφία και συμμετέχουν η Αποστόλου Σοφία η Βροντινού Ελένη και 35 μαθητές και μαθήτριες. Στις φετινές δράσεις ανήκουν η επίσκεψη στο Γηροκομείο, η υποδοχή ομάδας από τις άσπρες πεταλούδες στο σχολείο και η ενημέρωση στη ΔΔΕ Μαγνησίας την Πέμπτη 11/1/2018. Δημοσίευση στα ΜΜΕ εδώ και εδώ

Σελίδα 1 από 6