1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πολύχρωμο σχολείο

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ηταν το 2000 όταν ο καθηγητής καλλιτεχνικών, Δημήτρης Αϊβαλιώτης, άρχισε να δημιουργεί τοιχογραφίες με διάφορα θέματα στο σχολείο, δίνοντας χρώμα στο γκρίζο των τοίχων.

Φέτος, το πρόγραμμα του πολύχρωμου σχολείου επεκτάθηκε μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Δεδομένου ότι το σχολείο είναι το μοναδικό που διαθέτει αίθουσες μαθημάτων (π.χ. άλλη για τα μαθηματικά, άλλη για τα φιλολογικά, άλλη για τη φυσική κ.ο.κ.) αποφασίστηκε η δημιουργία θεματικών τοιχογραφιών σε κάθε μία από τις αίθουσες.

Η αρχή έγινε από την αίθουσα μαθηματικών 1 όπου ο κ. Δημήτριος Αϊβαλιώτης, ο Διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Καραφέρης και οι μαθήτριες της γ? τάξης Φένια Μαργαρίτη, Ελένη Ντάγκαλου, Μαρία Οικονόμου, Ανδριάννα Παρθένη, ζωγράφισαν θεώρημα του Ευκλείδη και από την αίθουσα Φιλολογικών 2, όπου με προτροπή του φιλολόγου Λεωνίδα Χριστοδουλίδη, ζωγράφισαν ένα ιστιοφόρο, ελιές και κύωνες από αρχαίο ελληνικό ναό. «Πάνω στην τοιχογραφία μαθητές και από τη θεατρική ομάδα και των καλλιτεχνικών, μπόρεσαν να σκεφθούν, να εμπνευστούν και να διαβάσουν φράσεις του Οδυσσέα Ελύτη του ποιητή του Αιγαίου, φράσεις από τα Δελφικά Παραγγέλματα και φράσεις του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Οι αίθουσες αλλάζουν όψη, το μάθημα γίνεται πιο ευχάριστα και σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλιώτη στόχος είναι κάθε αίθουσα να αποκτήσει τις δικές της τοιχογραφίες.

thumb_img_3743_1024