1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης στη βιομηχανία ΕΨΑ και στα πλαίσια προγράμματος εθελοντισμού στην ΕΛΕΠΑΠ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Β τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας και της πληροφορικής επισκέφθηκαν τη βιομηχανία ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της παραγωγής αλλά και του υπόλοιπου κτιρίου, το οποίο έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική. Ο υπεύθυνος του τμήματος marketing μετά την ξενάγηση μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1924 και συνεχίζει αδιάκοπα και με μεγάλη επιτυχία την πορεία της στην Ελληνική αγορά και τους έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφθούν το μουσείο του εργοστασίου και να συζητήσουν για την διαδικασία παραγωγής και προώθησης των προϊόντων της ΕΨΑ. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θεματική, παρακολούθησαν με προσοχή την εισήγηση, είχαν συνεχείς απορίες κι έκαναν ερωτήσεις. Η εμπειρία που αποκόμισαν ήταν πολύτιμη, καθώς τα περισσότερα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με μία βιομηχανία και είδαν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μια επιχείρησης.

epsa

Στη συνέχεια η ομάδα μαθητών της Β? Γυμνασίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς Ξυραφάκη Σοφία και Πανηγυριτζόγλου Αθηνά και η συντονίστρια του προγράμματος Δημητρακοπούλου Στέλλα πραγματοποίησαν μια επίσκεψη-κοινωνική παρέμβαση στο Ίδρυμα «ΕΛΕΠΑΠ» στην Αγριά Βόλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται στην ιδέα της κοινωνίας των πολιτών, της εθελοντικής δράσης και της αλληλεγγύης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, στην ενημέρωσή τους για θέματα κοινωνικής περιθωριοποίησης και ρατσισμού, στην ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον και στην άμεση επαφή και επικοινωνία των μαθητών με παρόμοιες κοινωνικές ομάδες. Πριν από την επίσκεψη στο ίδρυμα προηγήθηκε η κατασκευή και πώληση ημερολογίων από τους μαθητές, με σκοπό να διατεθούν τα χρήματα για την ενίσχυση του σωματείου της ΕΛΕΠΑΠ, ενός φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου το οποίο μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες από το 1937.Οι υπεύθυνοι της ΕΛΕΠΑΠ περιήγησαν τους μαθητές στους χώρους των ιατρείων, της φυσικοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της λογοθεραπείας αλλά και του ειδικού σχολείου και μέσω της συζήτησης με τους υπευθύνους τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι η αναπηρία είναι μέρος της ζωής και η αποδοχή αυτής της αντίληψης συμβάλλει στην εξάλειψη της ρατσιστικής προκατάληψης και στην ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στο σχολικό κι ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Οι μαθητές χαρακτήρισαν την διδακτική επίσκεψη ??ενδιαφέρουσα και ευχάριστη?? από την οποία αποκόμισαν πολλά οφέλη σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ικανοποίηση μέσω της εθελοντικής προσφοράς στο συνάνθρωπο και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν παρόμοιες δράσεις.

elepap1