1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ξεκίνησαν από τις 1-3-2012 στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Συμμετέχουν σ? αυτά 20 εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και 10 από άλλα σχολεία.

Θέμα σεμιναρίου: Διαπροσωπικές σχέσεις στη σχολική μονάδα και τεχνικές επικοινωνίας.

1ος θεματικός κύκλος: Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνία στο σχολικό περιβάλλον. Επίλυση συγκρούσεων, βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων

Συνεργασία με: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα: Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών

Δράση: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Υποδράση: Ενδοσχολική Επιμόρφωση.

Διδάσκει: Λυπουρλή Ελένη, Διδάσκουσα Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο καθώς και η παρουσίαση κατάλληλων τεχνικών επικοινωνίας οι οποίες επικεντρώνονται στη διαχείριση διαπροσωπικών κρίσεων και συγκρούσεων.

Λίγα λόγια: ? Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να έχει ένα συνεπές σύστημα κανόνων, αμοιβών και ποινών, να κάνει κριτική στη συμπεριφορά και όχι στο πρόσωπο, να δείχνει σεβασμό στην προσωπικότητα του μαθητή. Γενικά θα πρέπει να δημιουργεί στη σχολική τάξη θετικό διαπροσωπικό κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και εμπιστοσύνης με συνεχή ενίσχυση και έμφαση στην επιτυχία ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να εισέρχονται σε περιστάσεις επίτευξης και να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο επιτυχίας παρά κίνητρο αποφυγής της αποτυχίας. ?

Είναι ένα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αξιοποιούνται φέτος από το σχολείο μας

DSC07874-2

espa