1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβαλλοντικές ομάδες και HELMEPA

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους, μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του Βόλου και έλαβαν μέρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που διοργάνωσε η HELMEPA, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd?s Register Educational Trust (The LRET). Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τις εφαρμοσμένες επιστήμες, τη μηχανική, καθώς επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες συμμετείχαν και στην έρευνα που υλοποιεί η HELMEPA για τα περιβαλλοντικά θέματα, με βασικό «εργαλείο» το ειδικά καταρτισμένο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, μετά από την ξενάγησή τους στην έκθεση.

Τους μαθητές τους  προβληματίζει έντονα η ανθρώπινη συμπεριφορά που οδηγεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως δηλώνουν την πρόθεσή τους να αλλάξουν αυτή την εικόνα μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά τους.

IMG_4635-2 IMG_4636-2 IMG_4641-2