1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ

Άσκηση σεισμού

Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 08:20
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού σύμφωνα με κατατεθειμένο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης - ΠΣΕΑ. Προηγήθηκε ενημέρωση από στέλεχος της ειδικής μονάδας διάσωσης νομού Μαγνησίας μετά από πρόσκλησή του από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων από όπου και η φωτογραφία.

img_4190

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Σάββατο, 21 Μάιος 2016 10:21
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Από τις 9 έως τις 15 Απριλίου 2016 το 1ο Γυμνάσιο του Βόλου με 12 μαθητές του και δύο συνοδούς καθηγητές και μία εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ταξίδεψαν στη Νυρεμβέργη της Βαυαρίας στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του MELANCHTHON GYMNASIUM της Νυρεμβέργης, ένα σχολείο που άρχισε να λειτουργεί το 1526, είναι ίσως από τα παλαιότερα της Ευρώπης και όπου διδάσκεται το μάθημα τωνΑρχαίων Ελληνικών. Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Γερμανών μαθητών του Γερμανικού σχολείου και οι συνοδοί καθηγητές διέμειναν σε πανσιόν του Δήμου της Νυρεμβέργης. Το ταξίδι μαςέγινε μέσω Μονάχου με πτήση της LUFTHANSA από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

img_2402

Η εμπειρία τόσο των μαθητών όσο και των συνοδών καθηγητών τους ήταν μοναδική. Η φιλοξενία που δέχτηκαν τα παιδιά μας από τους Γερμανούς νέους φίλους τους και τους γονείς τους ήταν εξαιρετική! Αρκεί να σημειώσουμε ότι στο τέλος αποχαιρετίστηκαν με μεγάλη συγκίνηση και πολλές υποσχέσεις για γρήγορο αντάμωμα. Με ένα πρόγραμμα αρκετά «πυκνό» είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Γερμανικό Σχολείο, να παρακολουθήσουμε μαθήματα μέσα σε τάξεις, να πάρουμε μια ιδέα για το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας και για τον τρόπο διδασκαλίας. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο αγαπούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της οι Γερμανοί πολίτες και πόσο συναισθάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι Έλληνες. Αρκεί να σημειώσουμε ότι τόσο στην είσοδο του σχολείου όσο και στους διαδρόμους του ο Ελληνικός πολιτισμός είναι παρών με αντίγραφα αρχαίων ανάγλυφων παραστάσεων και ζωγραφισμένες παραστάσεις της σύγχρονης Ελλάδας.Είχαμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε μια παρουσίαση για την Ελληνική Γλώσσα και να αποδείξουμε τη συνέχεια της γλώσσας μας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είχαν ακόμα την ευκαιρία οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της μιας εκ των συνοδών, της κας Χρηστίδη, Γυμνάστριας του Σχολείου μας, να διδάξουν στους Γερμανούς μαθητές , στους γονείς τους και στους καθηγητές τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Εκτός από το Melanchthon Gymnasium επισκεφτήκαμε το Ελληνικό Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης, όπου οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος που έγινε από κοινού με το Γερμανικό Σχολείο επισκεφτήκαμε το μαγευτικό Ρότενμπουργκ, μια παραμυθένια πόλη της Βαυαρίας,γνωρίσαμε τη φύση της με μια εκδρομή στην εξοχή της περιοχής και περπατήσαμε στη Νυρεμβέργη, όπου επισκεφτήκαμε τη Μεσαιωνική πόλη με τους Ναούς της, τις πλατείες και το κάστρο. Είχαμε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Τεκμηρίωσης και να δούμε από κοντά το χώρο όπου έγινε η δίκη της Νυρεμβέργης και με την ευκαιρία αυτή να μιλήσουμε με τα παιδιά για μια από τις πιο μαύρες στιγμές της Ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια παράσταση στην όπερα της Νυρεμβέργης, τομιούζικαλ «kiss me, Kate» που στηρίζεται στην κωμωδία του Σαίξπηρ «η στρίγγλα που έγινε αρνάκι». Η όπερα της Νυρεμβέργης είναι μια από τις ωραιότερες όπερες της Ευρώπης και σίγουρα η ωραιότερη της Γερμανίας.

Οι εντυπώσεις και οι εικόνες που φέραμε μαζί μας από αυτό το ταξίδι και τη φιλοξενία που δεχτήκαμε είναι ανεπανάληπτες και αξέχαστες. Περιμένουμε όλοι μας τη επίσκεψη των Γερμανών μαθητών και των καθηγητών τους στο δικό μας Σχολείο και τη δική μας πόλη το Φθινόπωρο και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να τους υποδεχτούμε και να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία τους!

img_2454

Μαθητές που συμμετείχαν:

Από τη Γ? Γυμν: Αθανασίου Βασίλης, Ανανιάδης Παύλος, Βαδαρλής Άγγελος, Γαλανός Νικόλαος, Γερμάνης Μανώλης, Ευσταθίου Νίκη, Ηλιόπουλος Δαυίδ, Καρανάσιου Αλίκη, Μαυρομάτης Γιώργος, Σταμούλος Αλέξανδρος.

Από τη Β? Γυμνασίου: Γαρυφαλλογιάννη Δήμητρα, Τσουλκανάκης Μάριος.

Συνοδοί καθηγητές: Μπαϊραμη Φωτεινή, φιλόλογος, υποδιευθύντρια του σχολείου , Μελαχροινάκη Κατερίνα, καθηγήτρια Γερμανικών, Χρηστίδη Ελένη, γυμνάστρια και Εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πολύχρωμο σχολείο

Πέμπτη, 12 Μάιος 2016 20:02
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ηταν το 2000 όταν ο καθηγητής καλλιτεχνικών, Δημήτρης Αϊβαλιώτης, άρχισε να δημιουργεί τοιχογραφίες με διάφορα θέματα στο σχολείο, δίνοντας χρώμα στο γκρίζο των τοίχων.

Φέτος, το πρόγραμμα του πολύχρωμου σχολείου επεκτάθηκε μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Δεδομένου ότι το σχολείο είναι το μοναδικό που διαθέτει αίθουσες μαθημάτων (π.χ. άλλη για τα μαθηματικά, άλλη για τα φιλολογικά, άλλη για τη φυσική κ.ο.κ.) αποφασίστηκε η δημιουργία θεματικών τοιχογραφιών σε κάθε μία από τις αίθουσες.

Η αρχή έγινε από την αίθουσα μαθηματικών 1 όπου ο κ. Δημήτριος Αϊβαλιώτης, ο Διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Καραφέρης και οι μαθήτριες της γ? τάξης Φένια Μαργαρίτη, Ελένη Ντάγκαλου, Μαρία Οικονόμου, Ανδριάννα Παρθένη, ζωγράφισαν θεώρημα του Ευκλείδη και από την αίθουσα Φιλολογικών 2, όπου με προτροπή του φιλολόγου Λεωνίδα Χριστοδουλίδη, ζωγράφισαν ένα ιστιοφόρο, ελιές και κύωνες από αρχαίο ελληνικό ναό. «Πάνω στην τοιχογραφία μαθητές και από τη θεατρική ομάδα και των καλλιτεχνικών, μπόρεσαν να σκεφθούν, να εμπνευστούν και να διαβάσουν φράσεις του Οδυσσέα Ελύτη του ποιητή του Αιγαίου, φράσεις από τα Δελφικά Παραγγέλματα και φράσεις του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Οι αίθουσες αλλάζουν όψη, το μάθημα γίνεται πιο ευχάριστα και σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλιώτη στόχος είναι κάθε αίθουσα να αποκτήσει τις δικές της τοιχογραφίες.

thumb_img_3743_1024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 14:47
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Α/Α Τίτλος Προγράμματος Συντονιστής Συνεργάτης 1 Συνεργάτης 2 Θεματολογία Αριθμός έγκρισης
1 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ 2015-16 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ02 ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ11 ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΟΓΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΠΕ19 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 15/26-11-2015
2 ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ?ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΝΟ?ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΕΡΑΝΟ?ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΠΡΑΤΣΙΑΚΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ11 ΚΙΝΔΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕ16 ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕ08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ/ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 15/26-11-2015
3 ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕ08 (2) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ02
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 15/26-11-2015
4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ : ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΕ03 ΞΥΡΑΦΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕ17.06
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 15/26-11-2015
5 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ07 ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΟΓΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΠΕ19
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 15/26-11-2015
6 ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ-ΨΥΧΑΓΩΓΩ-ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΚΑΖΑΝΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ10 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ02 ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ02 ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 15/26-11-2015
7 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΘΑ ΣΩΣΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ04.05 ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ04.05
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 15/26-11-2015
8 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ04.05 ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ04.05
ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 15/26-11-2015
9 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΚΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ04.01 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΠΕ04.04 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ02 ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ 15/26-11-2015

Πρόταση Ζωής στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

Κυριακή, 01 Μάιος 2016 16:33
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την-Τρίτη 9/2/2016-πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου επίσκεψη από εκπροσώπους του κέντρου πρόληψης-?? Πρόταση Ζωής΄΄-ύστερα από πρόσκληση της εκπ/κού-Ξυραφάκη Σοφίας στα πλαίσια της θεματικής

??Ο Εθελοντισμός ?. είναι στάση ζωής??.

Ηψυχολόγος κα Μαίρη Μπακατσέλου και η κοινωνιολόγος-κα Γιούλη-Πετροπούλου-προσέγγισαν το θέμα με βιωματικό τρόπο ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές την άμεση επίδραση της προσφοράς στην ανάταση της ψυχικής υγείας και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Στο τέλος της διαδικασίας οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους και τους μοιράστηκε έντυπο υλικό για τις δράσεις του κέντρου.p1020258 - p1020269 -  2

Τα παιδιά των βοτάνων στη Γεωπονική σχολή

Κυριακή, 01 Μάιος 2016 16:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ένα από τα εγκεκριμένα προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2015-2016 ήταν "τα παιδιά των βοτάνων". Μία από τις επισκέψεις της ομάδας ήταν και στη Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.thumb_100_6105_1024

σχολικός περίπατος στις αλυκές

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 21:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνδυασμός περιπάτου με σωματική άθληση.

Την Τετάρτη 6/4/2016 το 1ο Γυμνάσιο Βόλου προγραμμάτισε σχολικό περίπατο στις αλυκές.

Η μετακίνηση έγινε με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Ωστόσο παράλληλα προγραμματίστηκε και μετάβαση στο χώρο της εκδρομής μιας ομάδας μαθητών με ποδήλατα. Έτσι 25 μαθητές και μαθήτριες με τη συγκατάθεση των γονιών τους και συνοδεία καθηγητών κινήθηκαν στον ποδηλατόδρομο Βόλου ? Αλυκών. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και το εγχείρημα αυτό έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Από την προηγούμενη ημέρα ετοίμαζαν τα ποδήλατά τους. Τέντωσαν τις αλυσίδες, λάδωσαν τα γρανάζια και το πρωί ήταν παρατεταγμένα τα ποδήλατα στον προαύλιο χώρο του σχολείου για έλεγχο των ποδηλάτων ( λάστιχα, ταχύτητες, κ.α. ) από τους υπεύθυνους καθηγητές.

img_3516

Ημέρα Μικρού Επιστήμονα

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 19:39
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το 1 Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε με ομάδα 4 μαθητών/τριών τηςΒ΄ Γυμνασίου,στη δραστηριότητα «Ημέρα Μικρού Επιστήμονα» που πραγματοποιήθηκε στοΕΚΦΕ Μαγνησίαςτην Τρίτη19/04/2016 και ώρα 10.30 με την καθοδήγηση του σχολικού συμβούλου Φυσικών επιστημών κύριο Παναγιώτη Σαραντόπουλο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν ναεπιλύσουν προβλήματα πουσυμβάλλουν θετικά στηνανάπτυξη δημιουργικής και κριτικής σκέψης.img_3606

img_3615img_3617

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016 13:03
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΣΥΜΠΡΑΞΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ

Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016 14:46
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

img_20160329_133346

Την Τρίτη 29-3-2016 πραγματοποιήθηκε, κάτω από εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες, δραστηριότητα στη Ζαγορά Πηλίου με την σύμπραξη του 1ου Γυμνασίου Βόλου και του Γυμνασίου Ζαγοράς. Συγκεκριμένα από το 1ο Γυμνάσιο βόλου το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ??Τα παιδιά των βοτάνων??, το πολιτιστικό πρόγραμμα '?εκφράζομαι- ενημερώνομαι- επικοινωνώ ??-ηλεκτρονική εφημερίδα και το πρόγραμμα των βιωματικών δράσεων της Β? Γυμνασίου ?? Φύση και Άσκηση?? και από το Γυμνάσιο Ζαγοράς το πολιτιστικό πρόγραμμα ??Τα καλντερίμια του βουνού και του πολιτισμού?? συνεργάστηκαν για μία ολόκληρη ημέρα και γνώρισαν βιωματικά πολιτισμό, ιστορία και τη φύση του τόπου.

Σελίδα 6 από 8