1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΝΕΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 20:21
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Αύριο 9/1/2019 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 11:44
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Αγαπητοί γονείς καλημέρα,
Τη Δευτέρα 12/2/2018 στις 12.30 θα δοθούν οι βαθμοί Α? Τετραμήνου.
Από τις 10.00 στην αίθουσα Φιλολογικών 4 ο Διευθυντής θα σας ενημερώνει για το νέο νόμο που αφορά το όριο απουσιών κ.α.
Επίσης θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Σας περιμένουμε
με εκτίμηση
Καραφέρης Ιωάννης
Δ/ντής

 

Εξοπλισμός

Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 21:29
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Και οι 21 αίθουσες διδασκαλίας του 1ου Γυμνασίου Βόλου πλέον, διαθέτουν διαδραστικά συστήματα ή βιντεοπροβολέα για την βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

thumb_img_4081_1024

 

october_fest

Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 14:03
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των γερμανικών τμημάτων του σχολείου μας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά γιορτή στο σχολείο μας.

octoberfest

octfest

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015 22:12
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 δύο τμήματα μαθητών της Γ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών ΗΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Πανηγυριτζόγλου Αθηνά, Γκινίδη Γιάννη και Πάτρα Δημήτρη. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τεχνολογία στη σχολική εκπαίδευση» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου και τους έγινε μία επίδειξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συνδυάζουν συνεργατικές, βιωματικές μεθοδολογίες μάθησης με νέες τεχνολογίες μαθησιακών παιχνιδιών στη μάθηση. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια των σχετικών ερευνητικών δραστηριοτήτων υλοποιούνται καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για μαθητές για την ανάπτυξη γνώσεων σε θέματα μαθηματικών, φυσικής, τεχνολογίας, και οικονομίας. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το λογισμικό e-city, μέσω του οποίου ανάπτυξαν δεξιότητες συνδυάζοντας διεπιστημονικές γνώσεις από τα παραπάνω πεδία για να συνθέσουν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και την ποιότητα ζωής, όπως η πρόληψη των σεισμών, η προστασία από πλημμύρες, ο σχεδιασμός δικτύων ενέργειας, μεταφορών, και επικοινωνιών, η αντιμετώπιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, κ.α.

ekp_pan_thes

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σχετική συζήτηση με θέμα τα πλεονεκτήματα και τους πιθανούς περιορισμούς της εφαρμογής της τεχνολογίας σε μαθησιακές διαδικασίες. Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τα οφέλη που αποκόμισαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη. Τους εντυπωσίασαν τόσο οι εγκαταστάσεις της σχολής, όσο και τα εκπαιδευτικά λογισμικά που παρακολούθησαν και χαρακτήρισαν την διδακτική επίσκεψη «ενδιαφέρουσα», «ευχάριστη» και «εντυπωσιακή» εμπειρία από την οποία αποκόμισαν πολλά οφέλη σχετικά με το τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής, τις Νέες Τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου Ιωάννης Καραφέρης τονίζει: « στο σχολείο μας δίνεται έμφαση στην ενσωμάτωση πολλαπλών πηγών πληροφόρησης και εκπαίδευσης εντός και εκτός των φυσικών συνόρων του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος σε εξωσχολικούς χώρους, με τη διοργάνωση σχετικών διδακτικών επισκέψεων, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο τάξης και σχολικής μονάδας. Με τον τρόπο τούτο η εμπειρία συνιστά τη βάση απόκτησης της γνώσης και το Σχολείο ανοίγεται στη ζωή και στην κοινωνία.

 

Διαγωνισμοί για μαθητές

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015 17:41
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Έγκριση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ΄Σκιτσοφρένεια2016΄

πληροφορίες εδώ και εδώ

Διεξαγωγή 2ης περιόδου εξετάσεων πιστοποίησης μαθητών της Δ/θμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

76ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUROSCOLA

Για πληροφορίες πατήστε????? εδώ


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΕΔ

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 00:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


 

Γερμανίδα Βοηθός Καθηγητή Comenius στο σχολείο

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2012 00:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στο σχολείο μας έχει τοποθετηθεί βοηθός καθηγητή Comenius, πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το διάστημα από 17/9/2012 ως  31/1/2013. Η βοηθός ονομάζεται Ingrid Nagler και προέρχεται από τη Γερμανία, ενώ επιβλέπουσα καθηγήτρια είναι η Μελαχροινάκη Αικατερίνη, κλ. ΠΕ07. Στ?χοι της τοποθέτησής της είναι κυρίως η εμπλοκή της στο μάθημα των Γερμανικών, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με άτομο, του οποίου τη γλώσσα διδάσκονται στο σχολείο και ο εμπλουτισμός του μαθήματος με διάφορες δράσεις.