see uth banner

μενού

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου γνωστό και ώς "Παγκύπριον Διδακτήριον"  είναι το ιστορικότερο σχολείο της Μαγνησίας αλλά και το σχολείο των καινοτομιών  όπου πολλοί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

 

Παρουσίαση

 

Καλώς ήλθατε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας με βασιλικό διάταγμα στις 25/3/1882 ως τετρατάξιο γυμνάσιο Μαγνησίας, καθώς ήταν το μοναδικό στον νομό. Το 1929 και το 1937 λειτουργεί ως εξατάξιο και ως οκτατάξιο γυμνάσιο, αντίστοιχα. Μετά τον σεισμό του 1954, που έπληξε την περιοχή του Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται σε άλλη περιοχή και σε άλλο κτίριο, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα από έρανο που έγινε στην Κύπρο, εκ του οποίου και ονομάστηκε «Παγκύπριον Διδακτήριον». Το 1979 παίρνει τη σύγχρονη εκπαιδευτική του μορφή καθώς λειτούργησε ως μικτό γυμνάσιο και λύκειο. Το σχολείο διαθέτει και μια πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει σε οργάνωση μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης, υπάρχουν εργαστήρια Φυσικής - Χημείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Ρομποτικής, Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, και αίθουσες μαθημάτων, ενώ υπάρχουν ντουλαπάκια στους διάδρομους στα οποία οι μαθητές τοποθετούν τις μαθητικές τσάντες και παίρνουν τα βιβλία που χρειάζονται. 

Ακούγοντας, πλέον, καθημερινά τις παιδικές φωνές που οδηγούν στο σχολείο και συμμεριζόμενος τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν καθηγητές και μαθητές, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους τελειόφοιτους και καλή σχολική χρονιά σε όλους! 

Για ένα καλύτερο σχολείο

 

"Ένας από τους σκοπούς του σχολείου είναι ο μαθητής να αναπτύξει ψυχική ανθεκτικότητα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του"

Γιάννης Καραφέρης

διευθυντής του σχολείου

Τελευταίες εκδηλώσεις

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,
αρχικά ελπίζουμε να είστε όλοι και όλες καλά. Από το Υπουργείο μας ζητούν να στείλουμε συμπληρωμένο τον παρακάτω πίνακα ώστε να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το παρακάτω excel και να μας το στείλετε συμπληρωμένο στο e-mail μας το οποίο βρίσκεται στη θέση "επικοινωνία"
Για τα μαθήματα τα οποία θα γίνονται θα ενημερώνεστε ή από τον/την διδάσκοντα/ουσα ή από τον Διευθυντή
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το φεστιβάλ έγινε στο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στις 14/12/2019

Image 1

Μαθητές που συμμετείχαν:

Γουβιώτης Νικόλαος

Καραγιάννης Άγγελος

Κασούμης Νικόλαος

Πατατούκος Δημήτριος

Ρίζος Κωνσταντίνος

Φωτογραφία1  Φωτογραφία2     Φωτογραφία3      Φωτογραφία4     Φωτογραφία5   Θεσσαλία Τηλεόραση ανάρτηση στον Ταχυδρόμο Συνέντευξη στη διαδικτυακή Θεσσσαλία

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑΛΗΣ 2019

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑΛΗΣ 2019

2019 a eme

Ρίζος Κωνσταντίνος

Κατσαβριά Ελευθερία - Πασχαλία

Παπαναστασίου Ειρήνη

Ζιώγας Δημήτριος

Παπαρούνα Μαρία

Χρήστου Παντελής Παναγιώτης

Γούναρης Δημήτριος

Τσατσαράγκου Ειρήνη

Φασουλίδη Ευτυχία

Παπαϊωάννου Γεώργιος

2019 thalis a

Εμφανίσεις Άρθρων
25872

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top