see uth banner

μενού

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου γνωστό και ώς "Παγκύπριον Διδακτήριον"  είναι το ιστορικότερο σχολείο της Μαγνησίας αλλά και το σχολείο των καινοτομιών  όπου πολλοί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

 

Παρουσίαση

 

Καλώς ήλθατε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας με βασιλικό διάταγμα στις 25/3/1882 ως τετρατάξιο γυμνάσιο Μαγνησίας, καθώς ήταν το μοναδικό στον νομό. Το 1929 και το 1937 λειτουργεί ως εξατάξιο και ως οκτατάξιο γυμνάσιο, αντίστοιχα. Μετά τον σεισμό του 1954, που έπληξε την περιοχή του Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται σε άλλη περιοχή και σε άλλο κτίριο, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα από έρανο που έγινε στην Κύπρο, εκ του οποίου και ονομάστηκε «Παγκύπριον Διδακτήριον». Το 1979 παίρνει τη σύγχρονη εκπαιδευτική του μορφή καθώς λειτούργησε ως μικτό γυμνάσιο και λύκειο. Το σχολείο διαθέτει και μια πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει σε οργάνωση μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης, υπάρχουν εργαστήρια Φυσικής - Χημείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Ρομποτικής, Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, και αίθουσες μαθημάτων, ενώ υπάρχουν ντουλαπάκια στους διάδρομους στα οποία οι μαθητές τοποθετούν τις μαθητικές τσάντες και παίρνουν τα βιβλία που χρειάζονται. Ένα σχολείο που σκοπός του είναι να κάνει τους γονείς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στους χώρους του και επιθυμεί να έχει περισσότερους και πιο ενεργητικούς επισκέπτες.

Ακούγοντας, πλέον, καθημερινά τις παιδικές φωνές που οδηγούν στο σχολείο και συμμεριζόμενος τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν καθηγητές και μαθητές, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους τελειόφοιτους και καλή σχολική χρονιά σε όλους! 

Για ένα καλύτερο σχολείο

 

"Ένας από τους σκοπούς του σχολείου είναι ο μαθητής να αναπτύξει ψυχική ανθεκτικότητα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του"

Γιάννης Καραφέρης

διευθυντής του σχολείου

Τελευταίες εκδηλώσεις

ΣΧΟΛΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 27-10-2021

27 10 21

2021 10 27

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα. (ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ)

 

Αγιασμός Δευτέρα 13/9/2021

Αγιασμός Δευτέρα 13/9/2021

200 Χρόνια από την κήρυξη του απελευθερωτικού Αγώνα 1821-2021

psara

Νικόλαος Γύζης

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη

περπατώντας η Δόξα μονάχη,

μελετά τα λαμπρά παλικάρια

και στην κόμη στεφάνι φορεί

γινωμένο από λίγα χορτάρια

που ’χαν μείνει στην έρημη γη.

Διονύσιος Σολωμός

200 xronia 1821

Στολισμός του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Για να δείτε το βίντεο όπου φαίνεται ο κυματισμός της σημαίας σε καλύτερη ανάλυση πατήστε εδώ

Ταχυδρόμος

Θεσσαλία

 

Counter

Εμφανίσεις Άρθρων
4095282

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top