see uth banner

μενού

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου γνωστό και ώς "Παγκύπριον Διδακτήριον"  είναι το ιστορικότερο σχολείο της Μαγνησίας αλλά και το σχολείο των καινοτομιών  όπου πολλοί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

 

Παρουσίαση

 

Καλώς ήλθατε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας με βασιλικό διάταγμα στις 25/3/1882 ως τετρατάξιο γυμνάσιο Μαγνησίας, καθώς ήταν το μοναδικό στον νομό. Το 1929 και το 1937 λειτουργεί ως εξατάξιο και ως οκτατάξιο γυμνάσιο, αντίστοιχα. Μετά τον σεισμό του 1954, που έπληξε την περιοχή του Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται σε άλλη περιοχή και σε άλλο κτίριο, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα από έρανο που έγινε στην Κύπρο, εκ του οποίου και ονομάστηκε «Παγκύπριον Διδακτήριον». Το 1979 παίρνει τη σύγχρονη εκπαιδευτική του μορφή καθώς λειτούργησε ως μικτό γυμνάσιο και λύκειο. Το σχολείο διαθέτει και μια πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει σε οργάνωση μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης, υπάρχουν εργαστήρια Φυσικής - Χημείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Ρομποτικής, Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, και αίθουσες μαθημάτων, ενώ υπάρχουν ντουλαπάκια στους διάδρομους στα οποία οι μαθητές τοποθετούν τις μαθητικές τσάντες και παίρνουν τα βιβλία που χρειάζονται. Ένα σχολείο που σκοπός του είναι να κάνει τους γονείς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στους χώρους του και επιθυμεί να έχει περισσότερους και πιο ενεργητικούς επισκέπτες.

Ακούγοντας, πλέον, καθημερινά τις παιδικές φωνές που οδηγούν στο σχολείο και συμμεριζόμενος τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν καθηγητές και μαθητές, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους τελειόφοιτους και καλή σχολική χρονιά σε όλους! 

Για ένα καλύτερο σχολείο

 

"Ένας από τους σκοπούς του σχολείου είναι ο μαθητής να αναπτύξει ψυχική ανθεκτικότητα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του"

Γιάννης Καραφέρης

διευθυντής του σχολείου

Τελευταίες εκδηλώσεις

200 Χρόνια από την κήρυξη του απελευθερωτικού Αγώνα 1821-2021

psara

Νικόλαος Γύζης

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη

περπατώντας η Δόξα μονάχη,

μελετά τα λαμπρά παλικάρια

και στην κόμη στεφάνι φορεί

γινωμένο από λίγα χορτάρια

που ’χαν μείνει στην έρημη γη.

Διονύσιος Σολωμός

tempImageP2z9VU 0000

Στολισμός του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Για να δείτε το βίντεο όπου φαίνεται ο κυματισμός της σημαίας πατήστε εδώ

Ταχυδρόμος

Θεσσαλία

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ERASMUS+

erasmus logo

Ο διαγωνισμός δημιουργίας λογότυπου για τα δύο καινούργια προγράμματα erasmus+  του σχολείου μας είχε εντυπωσιακή και αξιόλογη συμμετοχή από μαθητές όλων των τάξεων.  

Για τα αποτελέσματα και τους συμμετέχοντες ενημερωθείτε εδώ

 

 

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

physics

Laptop, κάμερα, διαδίκτυο, αλλά και πίνακας, δοκιμαστικοί σωλήνες, δυναμόμετρα, και ότι άλλο χρειάζεται, για την εξ' αποστάσεως διδασκαλία των φυσικών επιστημών 

Εμφανίσεις Άρθρων
73132

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top