1gym-volou_logo

ΜΕΝΟΥ

Login






Forgot login?
Register

Online

None

ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 06:58
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μέτρηση της ακτίνας της γης στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου - Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Τη Δευτέρα στις 21 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχαν στο πανελλήνιο εγχείρημα που οργανώθηκε από τα ΕΚΦΕ Σερρών, Κατερίνης, Σπάρτης, Μυτιλήνης και 1ο Ηρακλείου, με την υποστήριξη της ΠΑΝΕΚΦΕ, για όσα σχολεία επιθυμούσαν. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους μέτρησαν την ακτίνα της Γης. Το πείραμα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα στην ιστορία της φυσικής σύμφωνα με το περιοδικό Physics World (δημοσίευση στην εφημερίδα New York Times, 25 Σεπτεμβρίου 2002). Το πείραμα το έκανε πριν περίπου 2.240 χρόνια ο Ερατοσθένης (Κυρήνη, αποικία της Θήρας-276 π.Χ.- Αλεξάνδρεια 194 π.Χ.), ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, γεωγράφος και αστρονόμος, για να υπολογίσει τις διαστάσεις της Γης και ειδικότερα την περίμετρό της. Επιλέχθηκε η ημερομηνία αυτή γιατί στις 20 Μαρτίου έχουμε εαρινή ισημερία. Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο. Στη συγκεκριμένη στιγμή η γη βρίσκεται σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν εντελώς κάθετα στον ισημερινό, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Ισημερία έχουμε και στις 22 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα ικανοποίησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς αφενός γιατί ασκήθηκαν στη συνεργατική μάθηση, αλλά και αφετέρου ήρθαν σε επαφή με επιστημονικές μεθόδους που πρώτοι οι πρόγονοί μας εφάρμοσαν.

img_2826img_2828

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 17:22
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

img_3432

Για να δείτε τη δράση πατήστε : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

ομάδα φιλαναγνωσίας στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016 22:25
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ομάδα φιλαναγνωσίας στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

filanagnosia

Η εκπαιδευτικός Μπαϊράμη Φωτεινή μετά το πέρας του ημερολογίου προγράμματος με την ομάδα φιλαναγνωσίας του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Επίσκεψη στο χαμόγελο του παιδιού με θέμα "ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015 18:16
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις 26 Οκτωβρίου 2015 πραγαματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών του τμήματος των Βιωματικών Δράσεων ?Σχολική και Κοινωνική Ζωή (ΣΚΖ)? στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν πρόγραμμα που που είχε οργανώσει το χαμόγελο του παιδιού με τη στήριξη του ΣΣΝ Μαγνησίας.. Η παρουσίαση αφορούσε στην ασφάλεια στο διαδίκτυο και στη σχολική βία μεσω cyber bullying. Το cyber bullying είναι ο εκφοβισμός που προκαλείται διαμέσου της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών Η αναχώρηση από το σχολείο έγινε στις 08:45 για το Α3 και η επιστροφή στις 11:15 (παρακολούθηση 9:00-11:00). Για το Α4 αναχώρηση από το σχολείο έγινε στις 10:45 και η επιστροφή στις 13:15 (παρακολούθηση 11:00-13:00). Η δραστηριότητα οργανώθηκε από τον Διευθυντή Ιωάννη Καραφέρη και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Χριστοδουλίδης Λεωνίδας ΠΕ02, Καζανίδη Αναστασία ΠΕ10 για το Α3. ενώ για το Α4 η Καραγιάννη Παναγιώτα ΠΕ02 και η Πανηγυρτζόγλου Αθηνά ΠΕ19. Για να δείτε φωτογραφία πατήστε εδώ

Επίσκεψη στο μουσείο ελιάς

Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 19:30
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών κλ. ΠΕ07 (Γερμανικών ) στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Κυριακή, 24 Μάρτιος 2013 22:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Πέμπτη στις 21 Μαρτίου και ώρα 12:30- 14:30 σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ07 (Γερμανικών) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του νομού Μαγνησίας.

Την παιδαγωγική αυτή συνάντηση την οργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Γερμανικών κα Γιάννα Κερκινοπούλου με θέμα: «Παιδαγωγική, Διδακτική και Μεθοδολογική προσέγγιση της διδασκαλίας της Γερμανική Γλώσσας ? προτάσεις διδασκαλίας» μετά από έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας με αρ. πρωτ. 1959/12-03-2013

Η έδρα της σχολικής συμβούλου είναι στη Θεσσαλονίκη και ήταν η πρώτη παρουσία της στο νομό μας.

epimorfotiki_synantisi_pe07

Δειγματική Μορφή Διδασκαλίας της συνάρτησης y=αx+β στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Κυριακή, 24 Μάρτιος 2013 00:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Την  Τετάρτη  6/3/2013, στην αίθουσα Μαθηματικών 1  του 1ου  Γυμνασίου Βόλου η οποία είναι εξοπλισμένη με διαδραστικό  πίνακα, οι μαθητές του  τμήματος Β5 είχαν τη ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια  «Δειγματική  μορφή»  διδασκαλίας  που αφορούσε στην έννοια της  συνάρτησης γενικότερα και πιο ειδικά στη συνάρτηση  yx+β .

Η διδασκαλία είχε επαναληπτική μορφή, εφ? όσον σε πρώτη φάση είχε ξαναγίνει στις 23/1/2013. Οι μαθητές,  χωρισμένοι και στις δύο φάσεις   σε τριμελείς ομάδες,  συμπλήρωναν τα φύλλα εργασίας βοηθούμενοι  (στη δεύτερη φάση)  και από το  εκπαιδευτικό λογισμικό  Geogebra.

Υπεύθυνη της διαδικασίας  της  Δειγματικής αυτής  διδασκαλίας  ήταν η Σχολική σύμβουλος των Μαθηματικών Δρ.  Δρυμωνίτου Μάγδα που στην 1η φάση συνεργάστηκε με τον μαθηματικό του σχολείου μας κ. Ψάρρα Χρήστο,  ο οποίος σχεδίασε το σχετικό φύλλο εργασίας, ενώ στη 2η φάση σχεδιάστηκε νέο φύλλο εργασίας με τη συνεργασία και του μαθηματικού  κ. Βαρνάβα  Γεωργίου,  ο οποίος εισήγαγε  στη διαδικασία  και το πρόγραμμα Geogebra.

deigmatiki_didaskalia_mathimatika

Παιδαγωγική συνάντηση καθηγητών κλ. ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών μαθημάτων ) στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 23:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00- 14:00 σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη παιδαγωγική συνάντηση εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών Μαθημάτων) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του νομού Μαγνησίας.

Την παιδαγωγική αυτή συνάντηση την οργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων κα Ελένη Κάρτσακα με θέμα: «Μαθήματα Τέχνης και Μάθηση μέσω σχεδιασμού» μετά από έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας με αρ. πρωτ. 1265/18-2-2013.

paidagogiki_pe08

Πρόταση ζωής

Συντάχθηκε απο τον/την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΗΣ Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 18:52
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η πρόταση ζωής στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης «πρόταση ζωής»  σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις στους μαθητές και μαθήτριες της Γ? Γυμνασίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και την ψυχολόγο του σχολείου, αλλά και με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας. Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς, μέσω της αντιμετώπισης των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και εξάρτηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ενεργά και στο τέλος παίρνουν από τις υπεύθυνες της «πρότασης ζωής» ενημερωτικό υλικό. Η δράση αυτή ανήκει στο γενικότερο σχέδιο και προσπάθεια του συλλόγου των καθηγητών για πρόληψη και αντιμετώπιση εξάρτησης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

protasi_zois

Σελίδα 7 από 8