see uth banner

μενού

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ -ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΣΕΠΠΕ

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου φιλοξένησε ομάδα μαθητών του σχολείου Arndt Gymnasium Dahlem του Βερολίνου. Η συνεργασία με το συγκεκριμένο σχολείο ξεκίνησε το 2012 μέσω του  προγράμματος Comenius και συνεχίζει μέχρι σήμερα με τα δύο σχολεία να έχουν χτιστεί πλέον ισχυρούς δεσμούς χάρη στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Μελαχροιχακη Αικατερίνη, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας υπεύθυνη του προγράμματος φιλοξενίας.  Οι μαθητές αυτές τις μέρες, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όμορφη πόλη του Βόλου, το Πήλιο αλλά και να ταξιδέψουν στους Δελφούς. 

 

εικόνα_Viber_2024-04-12_14-42-10-205.jpg

Την Τετάρτη 10 Απριλίου περιηγήθηκαν στην πόλη του Βόλου. Πρώτη στάση το Δημαρχείο Βόλου όπου τους υποδέχτηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και εκπαίδευσης κ. Μποντού- Τοκαλή Γεωργία και ο κ. Ντοκος Νικόλαος, σύμβουλος Δήμου Βόλου πρόεδρος Αργοναυτών-Μουσείο Αργούς. Εκεί, μέσα από μια σύντομη ξενάγηση που ακολούθησε  ήρθαν σε επαφή με κομμάτια της ιστορίας, αποτυπωμένα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σπουδαίους καλλιτέχνες του τόπου μέσα από τα έργα τους, αλλά και τον μύθο που πλέκεται γύρω από την πόλη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Οι μαθητές εντυπωσιασμένοι από τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας συνέχισαν την περιήγηση στην πόλη.

εικόνα_Viber_2024-04-11_13-17-37-309.jpg

Την Πέμπτη 11 Απριλίου επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Μακρινίτσας. Τους μίλησε ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βίγκλας Παναγιώτης, τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από μέσα ένα παραδοσιακό τριόροφο αρχοντικό σπίτι, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ντόπιων, να μάθουν για τα βότανα της περιοχής και να θαυμάσουν από το μπαλκόνι του Πηλίου την θέα προς τον Παγασητικό. Το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκαν  το αρχαιολογικό μουσείο όπου θαύμασαν σπουδαία ευρήματα της θεσσαλικής γης, από την νεολιθική έως την ρωμαϊκή εποχή. 

εικόνα_Viber_2024-04-12_14-42-10-345.jpg

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ταξίδεψαν στους Δελφούς, το κέντρο μιας από τις σημαντικότερες Αμφικτυονίες των ιστορικών χρόνων γνωστή ως Δελφική Αμφικτυονία, μία ομοσπονδιακή ένωση δώδεκα φυλών με θρησκευτικό κυρίως χαρακτήρα. Μια από αυτές τις φυλές και μάλιστα με ηγετική θέση κατείχαν οι Θεσσαλοί. Επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο, θαύμασαν τα υπέροχα χάλκινα γλυπτά και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο. 

Τέτοιες δράσεις ανταλλαγής μαθητών προωθούν την φιλία μεταξύ των λαών.  Χτίζουν γέφυρες μεταξύ των Κρατών. Τα οφέλη για τους μαθητές είναι πολλαπλά, διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες γνωρίζοντας διαφορετικές κουλτούρες και έρχονται σε επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

https://www.thenewspaper.gr/2024/04/13/filoxenia-germanikou-scholeiou-apo-to-1o-gymnasio-volou/

 https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1064907/omada-mathiton-toy-scholeioy-arndt-gymnasium-dahlem-toy-verolinoy-filoxenise-to-pagkyprio/

Go to top