see uth banner

μενού

 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις 1ου Γυμνασίου Βόλου

 

Το  ?? Νοιάζομαι +Δρω ?? και το Erasmus+  γιόρτασαν μαζί με τις ΄΄ Άσπρες Πεταλούδες  ΄΄

Στα πλαίσια της ανθρωπιστικής και κοινωνικής μορφής του    εθελοντισμού, η ομάδα του «Νοιάζομαι και Δρω» του 1ου Γυμνασίου Βόλου που υλοποιεί το πρόγραμμα  για 5ησυνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε την Πέμπτη 19/12/2019  άνοιγμα στην κοινωνία, καλώντας παιδιά με συνοδεία της Ψυχολόγου κ. Βεργούλια του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», προκειμένου να δουλέψουν βιωματικά με μαθητές της ομάδας του προγράμματος. 

  • Η αγάπη και το ενδιαφέροντων μαθητών για τη διαφορετικότητα και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες βρήκαν έμπρακτη εφαρμογή στην υλοποίηση από κοινού δράσεων με αυτούς τους ΄΄διαφορετικούς ΄΄ φίλους μας , στο χώρο του σχολείου σε ένα κλίμα δημιουργικό και ευχάριστο .      
  • Το βιωματικό εργαστήριείχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα άτομα με ιδιαιτερότητες, μέσω της συνεργασίας τους στη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου δέντρου των ευχών, στο οποίο από κοινού κρέμασαν τα στολίδια, που οι ίδιοι δημιούργησαν, με τη δική τους ευχή για αγάπη, αλληλεγγύη και βοήθεια στο συνάνθρωπο.
  • Τα παιδιά της χορωδίας του Νοιάζομαι +Δρωτραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίεςμεταδίδοντας  ένα κλίμα ευφορίας που μας συνεπήρε όλους και τη γιορτή ολοκλήρωσε  η θεαματική είσοδος  του Αϊ Βασίλη που  μοίρασε γλυκιές  λιχουδιές  σε όλους.
  • Επιπλέον κάνοντας ένα άνοιγμα στη σχολική μας κοινότηταυλοποιήσαμε συνεργασία και με άλλα προγράμματα του σχολείου.

Έτσι για την τρέχουσα σχολική χρονιά  συνεργαστήκαμε με το  εγκεκριμένα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, ??Learning to live together in Peace and Harmony?? και ?? All Differentall the Same??  που φέτος έχουν  ως θεματική τη ΄΄διαφορετικότητα΄΄ και υλοποιούνται από το σχολείο μας.

Οι δράσεις  οργανώθηκαν από την υπεύθυνη του  προγράμματος ΄΄Νοιάζομαι και Δρω΄΄  του 1ουΓυμνασίου  Βόλου Ξυραφάκη Σοφία  και τις καθηγήτριες Πανηγυριτζόγλου Αθηνά,  Κινδαλή Αθανασία και Ματίνα Τριανταφύλλου ,σε συνεργασία με τις καθηγήτριες του προγράμματος Erasmus+  Χρηστίδη Ελένη και Κατερίνα Μελαχροινάκη. 

Σε όλες τις δράσεις είχαμε την αρωγή και την αμέριστη συμπαράσταση του Δ/ντή του σχολείου μας κ. Καραφέρη Ιωάννη καθώς και της συντονίστριας του προγράμματος ΄΄Νοιάζομαι και Δρω΄΄ Στέλλας Δημητρακοπούλου. 

 άρθρο στον Ταχυδρόμο

Image 1

IMG 20191219 115133

IMG 20191219 115313

IMG 20191219 115450

Go to top