see uth banner

μενού

Διαδραστικό διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πρώτο Γυμνάσιο Βόλου

IMG_3721.jpeg

Την Τρίτη 7/11/2023 στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου υλοποιήθηκε από το Γ1 τμήμα και με τη συμβολή της φιλολόγου Θάλειας Σακελλαρίδου, της κοινωνιολόγου Αναστασίας Καζανίδη και των καθηγητριών Αγγλικής Γλώσσας Ελένης Γιαννούτσου και Ιωάννας Καραγιαννοπούλου το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης με τίτλο : «Η Πιλάρ είμαι εγώ» -Μια εικονική περιήγηση στην κινηματογραφική καριέρα της Κατίνας Παξινού. Το πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα σύμπραξης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, της Museotec και της Ετεροτοπίας και υλοποιείται  με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.  Σκοπός του προγράμματος είναι  μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και αλληλεπίδρασης το ιστορικό υλικό, οι συλλογές και η σύγχρονη έρευνα να έρθουν πιο κοντά στη σχολική τάξη. 

IMG_3724.jpeg

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξίδεψε τους μαθητές πίσω στο 1950, εποχή κατά την οποία η Ελλάδα αγωνίζεται να συνέλθει από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε. Την εποχή αυτή, που η θλίψη και η ελπίδα εναλλάσσονται, η Κατίνα Παξινού είναι μια διεθνής σταρ του κινηματογράφου και επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, για να συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης από τις συνέπειες του πολέμου. 

Μια εμψυχώτρια και μια ηθοποιός σε ρόλο δημοσιογράφου συνδέθηκαν ζωντανά  με ήχο και εικόνα με την σχολική μας αίθουσα και συνομίλησαν με τους μαθητές μας παρουσιάζοντάς τους διάφορες πτυχές της ζωής της μεγάλης ηθοποιού. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι της αναζήτησης πληροφοριών σε διαθέσιμο αρχειακό υλικό στην αγγλική γλώσσα καθοδηγούμενοι από τη «δημοσιογράφο», προκειμένου να τη βοηθήσουν στην υποτιθέμενη συνέντευξη που θα έπαιρνε από την Κατίνα Παξινού. 

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αξιοποίησαν την τεχνολογία για να έρθουν σε επαφή ζωντανά και να αλληεπιδράσουν με μουσειακούς χώρους, άντλησαν πληροφορίες από δημοσιεύματα στον αμερικάνικο τύπο, διασκέδασαν και τελικά έμαθαν με βιωματικό τρόπο.

IMG_3725.jpeg

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1012451/mathites-toy-1oy-gymnasioy-gnorisan-tin-katina-paxinoy/

https://neatora.gr/volos-eikoniki-periigisi-stin-kinimatografiki-kariera-tis-katinas-paxinoi-1424359.html

 

Go to top