see uth banner

μενού
Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας 
πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη δύο σχολικών τμημάτων του 1ου Γυμνασίου Βόλου στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου. Την επίσκεψη οργάνωσαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραγιάννη Παναγιώτα, Καρατζόγλου Αναστασία και Αποστόλου Σοφία με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς αποτελεί το καταλληλότερο μέσο για την εκπαιδευτική αξιοποίηση της ιστορικής πληροφορίας και γνώσης. 

Τους μαθητές υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, κυρία Μποντού- Τοκαλή Γεωργία. Η αντιδήμαρχος κατέχοντας και την ιδιότητα της φιλολόγου με ειδίκευση στην ιστορία αρχαιολογία, πάντοτε κοντά στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, παρουσίασε την δημοτική ενότητα της Νέας Αγχιάλου. Μίλησε για τον ξεριζωμό το 1906 των Αγχιαλιτων και την εγκατάσταση τους στο χώρο της Νέας Αγχιαλου. Τόνισε την πορεία τους μέσα στον χρόνο και τον προοδευτισμό που τους διακρίνει και πρόβαλε τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής λόγω των ιστορικών  μνημείων που διαθέτει και της γεωγραφικής της θέσης. 
Στην συνέχεια ακολούθησε, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φθιωτίδων Θηβών, με τον πιστοποιημένο ξεναγό Βαλωμενο Βάνη όπου οι μαθητές θαύμασαν τα σπουδαίας αξίας ευρήματα παλαιοχριστιανικής εποχής. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν  και περιηγήθηκαν  στη Βασιλική του Αγίου Δημητρίου , διακρίνοντας το αίθριον, το νάρθηκα, τον κυρίως ναό και το ιερόν, καθώς επίσης το βαπτιστήριον, τα λουτρά και το γυμνάσιον. Κατόπιν οι μαθητές περιηγήθηκαν στην ωραία πόλη της Αγχιάλου  και επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι στο σχολείο μας!2022 11 09 anxialos1
2022 11 09 anxialos2
2022 11 09 anxialos3
2022 11 09 anxialos4
 

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top