see uth banner

μενού

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-26_14.10.59.png

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου,ένα ιστορικό Σχολείο της πόλης,γιορτάζει φέτος τα 140 χρόνια από την ίδρυση του. Οι ομάδες Θεάτρου,Μουσικής και Χορού του Σχολείου δημιούργησαν μια παράσταση αφήγησης,θεάτρου,μουσικής και χορού που αναφέρεται στις δεκαετίες που το μεγάλο αυτό δημόσιο Σχολείο μοιράζει απλόχερα τα αγαθά της Παιδείας στην τοπική κοινωνία.

    Αληθινές ιστορίες μεταφέρουν απλόχερα το άρωμα ζωής καιρών αλλοτινών,με την βοήθεια της αφήγησης,της δραματοποίησης και της φωτογραφικής αποτύπωσης,από τους εικοσιοκτώ  μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Βόλου. ‘Όμορφες χορογραφίες τις διανθίζουν από τους εικοσιδύο  μαθητές και μαθήτριες της ομάδας χορού του Σχολείου. Έντεκα τραγούδια θα ακουστούν ζωντανα από την ομάδα μουσικής του Σχολείου (δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες),που μελωδικά ξυπνούν μνήμες των δεκαετιών που πέρασαν και ψυχαγωγούν.

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/952609/parastasi-afigisis-theatroy-moysikis-kai-choroy-gia-ta-140-chronia-toy-1oy-gymnasioy-voloy/

    Οι κοινές προσπάθειες μαθητών και μαθητριών συντελούν στην αποτύπωση της ζώσας ιστορίας αυτού του μεγάλου Σχολείου , του παλαιού των ημερών, 1ου Γυμνασίου Αρρένων, με  την αποτύπωση δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στιγμών της ιστορίας του, από το οποίο πέρασαν γενιές μαθητών/τριων,καθηγητών /τριων. 

https://newsbase.gr/2023/05/to-1o-gumnasio-bolou-giortazei-ta-140-xronia-idrusis-tou-me-mia-xexoristi-parastasi-3379045.html

    Μια ‘’ χειροποίητη’’ σχολική παράσταση, που  συνδέει την Προφορική ιστορία και την Δημιουργική γραφή με την μύηση των μαθητών στις Τέχνες της Αφήγησης ,του Θεάτρου,της Μουσικής και του Χορού την Τρίτη 30/5/2023 και ώρα 21.00 στο ιστορικό αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου. Κύπρου 48. Είσοδος ελεύθερη,άνω των 8 ετών.

https://magnesianews.gr/volos/to-1o-gymnasio-voloy-giortazei-ta-140-chronia-idrysis-toy-me-mia-xechoristi-parastasi.html

Σκηνικά αφίσα Άιβαλιώτης Δημήτρης καθηγητής ΚαλλιτεχνικώνΜουσική διδασκαλία Κινδαλή Αθανασία Καθηγήτρια Μουσικής. Ενδυματολογία,χορογραφίες ,διδασκαλία χορού Χρηστίδη  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,. Αφηγηματική και θεατρική διδασκαλία,,επιλογή και σύνθεση κειμένων Λεωνίδας Χριστοδουλίδης  Καθηγητής Φιλόλογος  με μεταπτυχιακό στην δημιουργική γραφή.

https://gegonota.news/2023/05/26/syblirose-140-chronia-zois-to-1o-gymnasio-volou-to-giortazei-me-mia-xechoristi-parastasi/

 

 

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top