see uth banner

μενού

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα: "Νεολιθική εποχή-Νεολιθικοί οικισμοί". Σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν οι μαθήτριες-τες να κατανοήσουν την έννοια "μουσείο", τη χρησιμότητά του, τα αντικείμενα-εκθέματα που υπήρχαν εκεί, να εξοικειωθούν με τον χώρο και να ασκηθούν σε μεθόδους ενεργητικής μάθησης. Προηγήθηκε κατάλληλη προετοιμασία στην τάξη, με επανάληψη στις ενότητες που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και ακολούθως εκπονήθηκε εργασία με την συνδρομή της μουσειοπαιδαγωγού, με σκοπό να απαντήσουν οι μαθήτριες-τες στα θέματα της ενότητας. Με την είσοδό μας στο μουσείο, κατευθυνθήκαμε στην συγκεκριμένη αίθουσα, όπου και παρατήρησαν από κοντά ειδώλια, χρηστικά εργαλεία, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα από λίθο και πηλό με εγχάρακτη διακόσμηση, καθώς και πρακτικές ταφής (εμβρυϊκή θέση κ.α.) Οι μαθήτριες-τες, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες απάντησαν στις ερωτήσεις της εργασίας που είχα εκπονήσει, μέσα από την μέθοδο της ομαδοσυνεργατικής διαδικασίας και ανταποκρίθηκαν με προθυμία σε ό,τι τους είχε δοθεί. Αξιοπρόσεκτο ήταν το γεγονός, ότι αναζητούσαν την πληροφορία μέσα από τη βιωματική προσέγγιση και με τη δική μας επίβλεψη και καθοδήγηση. Γοητευμένοι και κατενθουσιασμένοι από την ευστροφία, την επιδεξιότητα και τον πολιτισμό των ανθρώπων της Νεολιθικής εποχής, αποχωρήσαμε, αφού έγινε μια πιο σύντομη ενημέρωση στις υπόλοιπες αίθουσες του μουσείου. Ακολούθησε φωτογράφιση στην είσοδο του μουσείου και κατόπιν επίσκεψη στα σπίτια του Νεολιθικού οικισμού. Οι μαθήτριες-τες μου ενθαρρυμένοι και με σαφή συνείδηση του πολιτισμού που διαθέτουμε ως άνθρωποι, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και δήλωσαν ότι επιθυμούν να επαναληφθεί ανάλογη διδακτική επίσκεψη.

 

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

h taxi2Η υπηρεσία η-τάξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

edu2Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος.

Περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις

drasis2

Το σχολείο μας, σταθερό στους στόχους που έχει θέσει για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιεί δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής.

Go to top