see uth banner

μενού

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία.

«Μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+,με τίτλο ‘Save thePlanet" 

Μετακινήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: 1) Ελένης Χρηστίδ, ΠΕ11, 2)Αθηνά Πανηγυριτζόγλου, ΠΕ86, 3)Μαρία Βασιλάκου, ΠΕ02 και οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βόλου: 1)Χρήστος Γκαβαρδίνας του Ιωάννη, της Γ’ τάξης, 2)Κωνσταντίνος Τσιβελέκος του Νικολάου, της Β’ Γυμνασίου, 3)Μαρία Ζαχαρογιάννη  του Μιχαήλ-Βλασίου της  Α’ τάξης, 4)Αθανάσιος Ζήσης του Τηλέμαχου, της Α’ τάξης, 5) Ιωάννης Μαργαριτόπουλος τουΠαναγιώτη, της Α’ τάξης, 6) Κωνσταντίνος Τσακιρίδης του Δημητρίου, της Α’ τάξης, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας , για το διάστημα  από το Σάββατο, 22 Απριλίου 2023  2023 έως το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, (ημέρες μετακίνησης 8), προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+/ΚΑ2, του σχολείου μας, με τίτλο:  SavethePlanet’’. Το πρόγραμμα π[ου ακολουθήθηκε ήταν:

1η ημέρα: Σάββατο, 22-4-2023,

Αναχώρηση από Βόλο για Θεσσαλονίκη στις 14:15  με λεωφορείο τω ΚΤΕΛ, άφιξη 16:35 στην Θεσσαλονίκη. Μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ ή ταξί για τον Ν.Σ.Σταθμό, όπου βρίσκεται η εταιρεία ITERTRAVEL. Aναχώρηση στις 20:00 με λεωφορείο για Κωνσταντινούπολη, και άφιξη 

fai

Υγιεινό φαγητό.

ekklisia

Εκκλησιασμός στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

fanari

Περιοχή Φανάρι.

patriarxis

Έξω από την Μεγάλη του Γένους Σχολή με τον Οικομενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

lofos

Λόφος Pierre Loti με θέα όλη την Κωνσταντινούπολη.

 

2η ημέρα: Κυριακή, 23-4-2023.

στις 7:00 πμ τοπική ώρα. Στην συνέχεια μετάβαση με ιδιωτικά αυτοκίνητα ή mini bus  στο σχολείο και παραλαβή μαθητών/τριών από τις οικογένειες στις 14:00.

3η ημέρα: Δευτέρα, 24-4-2023

Συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο του Bayrampasa, τελετή έναρξης, καλωσόρισμα από τους συντονιστές, καταμερισμός εργασιών, επίσκεψη στο δενδροκομείο Ατατούρκ, γεύμα, επίσκεψη σε  δάσος. Επιστροφή στις οικογένειες .

4η ημέρα: Τρίτη, 25-4-2023

Συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο του Bayrampasa , επίσκεψη στην πρώτη πλωτή  ηλιακή πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας, επιστροφή στο σχολείο, γεύμα, παρακολούθηση του Παιδικού Φεστιβάλ του σχολείου υποδοχής, συνάντηση ομάδων, αξιολόγηση, καταμερισμός εργασιών κι επιστροφή στις οικογένειες.

5η ημέρα, Τετάρτη, 26-4-2023.

Συνάντηση στο σχολείο, εργασίες προγράμματος, συνάντηση συντονιστών, γεύμα, εργαστήρια προγράμματος, αξιολόγηση, συζήτηση, επιστροφή στις οικογένειες.

6η ημέρα, Πέμπτη, 27-4-2023

Συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο του Bayrampasa, συνάντηση ομάδων, πολιτιστικές επισκέψεις στο Ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κρουαζιέρα στο Βόσπορο, γεύμα, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, επιστροφή στις οικογένειες.

7η ημέρα, Παρασκευή, 28-4-2023.

Συνάντηση στο σχολείο, εργασίες προγράμματος, γεύμα, εργασίες προγράμματος, συνάντηση συντονιστών,  αξιολόγηση, συζήτηση, προετοιμασία και ολοκλήρωση απαραίτητων εγγράφων,  επιστροφή στις οικογένειες. Αναχώρηση στις 21:00 από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης για Θεσσαλονίκη.

8η ημέρα, Σάββατο, 29-4-2023

Άφιξη στις 08:00πμ στην Θεσσαλονίκη στην εταιρεία Itertravel στο Ν.Σ. Σταθμό Θεσσαλονίκης, μεταφορά με ταξί ή λεωφορείο του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας, και στις 11:15 πμ  επιστροφή στο Βόλο με λεωφορείο των ΚΤΕΛ και άφιξη στις 13:35. Παραλαβή μαθητών/τριών από τις οικογένειες τους.

 

Go to top