see uth banner

μενού

Πράξη 32η

Θέμα: «Αδελφοποίηση του σχολείου με το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης»

Σήμερα 16 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:15 στο γραφείο του 1ου Γυμνασίου Βόλου συνεδρίασε ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μετά από πρόσκληση του διευθυντή και θέμα «Αδελφοποίηση του σχολείου με το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης».

Ο Σύλλογος αναγνωρίζει τους δεσμούς που δημιούργησε το Παγκύπριο 1ο Γυμνάσιο Βόλου με το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, με την επίσκεψη του Διευθυντή στο σχολείο αυτό και την ανάγκη να διατηρηθούν οι δεσμοί αυτοί ζωντανοί και διαχρονικοί. Επισημαίνει ότι είναι σημαντικό οι μαθητές να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους και του σχολείου τους και την ιστορία του ευρύτερου ελληνισμού και σε άλλες Ηπείρους ειδικότερα. Αναγνωρίζει τέλος τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν όταν καλλιεργούνται σχέσεις με σχολεία άλλων χωρών και στην προκειμένη περίπτωση με το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ένα σχολείο μιας περιοχής που ζει ένα σημαντικό τμήμα του Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε ότι το παραπάνω σκεπτικό ισχύει αντίστοιχα για το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης όπως δηλώνεται στην επιστολή τους προς το 1ο Γυμνάσιο Βόλου με ημερομηνία 23/10/2023.

Με βάση τα παραπάνω και αφού ο Σύλλογος έλαβε υπόψη την υπ΄αριθμ. 3852/2010 άρθρο 186 υπουργική απόφαση και την υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/6-3-2017 ΦΕΚ 186 υπουργική απόφαση    α π ο φ α σ ί ζ ε ι   την αδελφοποίηση του Παγκύπριου 1ου Γυμνασίου Βόλου με το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και  ο ρ ί ζ ε ι  ως υπεύθυνο της αδελφοποίησης τον Διευθυντή του σχολείου Ι. Καραφέρη και μέλη της παιδαγωγικής ομάδας που θα ασχολείται με την αδελφοποίηση τους εξής: Γιαννούτσου Ελένη, Καραγιαννοπούλου Ιωάννα, …………..

Για το σκοπό αυτό συντάσσεται η πράξη και υπογράφεται ως εξής:

Ο Δ/ντής

Οι Υποδ/ντές

    Οι Καθηγητές

Go to top