see uth banner

μενού

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1/9/2023 πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς η κυρία Καρμπά Χρυσούλα, προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Μαγνησίας. Με το νέο σχολικό έτος να ξεκινά σε δέκα ημέρες και με αφορμή τον όλο και αυξανόμενο αριθμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές δυσκολίες ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κύριος Καραφέρης Ιωάννης προσκάλεσε την κυρία Καρμπά Χρυσούλα να παραβρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του σχολικού έτους.  

Βασικός στόχος ήταν η ενημέρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω σε ζητήματα ειδικής αγωγής γενικότερα αλλά και την διαδικασία παραπομπής των μαθητών ειδικής αγωγής. Ειδική αναφορά έγινε στην σημαντικότητα της συνδρομής των εκπαιδευτικών στο έργο της έγκαιρης διάγνωσης και αξιολόγησης των μαθητών μιας και εκείνοι γνωρίζουν τους μαθητές και τις ανάγκες του μέσα από τις διδακτικές αίθουσες.

Η ενημέρωση πάνω σε ζητήματα που αφορούν μαθητές ειδικής αγωγής και το τυπικό της διαδικασίας παραπομπής τους για αξιολόγηση στην υπηρεσία σας εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα διαφωτιστική και υποστηρικτική στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Το σύνολο των εκπαιδευτικών επωφελήθηκε των γνώσεων της διευθύντριας του ΚΕΔΑΣΥ, έλυσε απορίες και σίγουρα αναστοχάστηκε για τον τρόπο που εντοπίζει και αντιμετωπίζει μαθητές ειδικής αγωγής.

Ο Διευθυντής Καραφέρης Ιωάννης δήλωσε ότι: Είναι σημαντικό́ στο σχολείο να επικρατεί́ κλίμα αλληλεγγύης, ισότητας και αλληλοσεβασμού́. Οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν τη βοήθεια και τη στήριξη, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες για να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, να επικοινωνούν αποτελεσματικά́ με τους άλλους και να νιώθουν ολοκληρωμένα και ικανοποιημένα άτομα στην καθημερινή́ τους ζωή́.

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα ειδικής αγωγήςRadioVera.grhttps://www.radiovera.gr › ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα ειδικής αγωγήςMagnesia Newshttps://magnesianews.gr › ΒΟΛΟΣ

 

Go to top