see uth banner

μενού

Τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα που αφορά τη γλωσσομάθεια ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα αυτό γίνεται με πρωτοβουλία των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών του σχολείου μας. 

Μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος, αφιερώνουν κάποιες ώρες στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να προετοιμαστούν κατάλληλα και να δώσουν εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. 

Τη φετινή σχολική χρονιά, παρόλο που υπήρξαν περίοδοι καραντίνας εξ αιτίας του κορονοϊού, το πρόγραμμα αυτό δε σταμάτησε αλλά συνεχίστηκε, πότε διαδικτυακά και πότε δια ζώσης, με το μάθημα των Γερμανικών.

Η εκπαιδευτικός Γερμανικών του σχολείου μας Μελαχροινάκη Αικατερίνη, μαζί με τις μαθήτριές της, όλη τη σχολική χρονιά  προετοιμάστηκαν για στις εξετάσεις ΚΠΓ Α΄ περιόδου 2021, που διεξάχθηκαν στο Πρώτο Γυμνάσιο - Λύκειο Βόλου στις 5-6-2021 και 6-6-2021. 

Οι μαθήτριες συμμετείχαν στις εξετάσεις και εξετάστηκαν στις ενότητες 1 (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ), 2 (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ) - έκθεση, 3 (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ) - ηχητικό αρχείο, και 4 (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗ).

Οι μαθήτριες:

Ευσταθία Καρανάσιου που πήρε το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Α΄ επ.), από το τμήμα Γ2

Μαρία ΜαρμαρινούΕλένη Μπαρλά και Ιφιγένεια Μπατζάνου που πήραν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Α΄ επ.) από το Τμήμα Γ3

Νάσια Χορταργιά και Βασιλική Σιουμουρέκη που πήραν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Α΄ επ.).

«Τάς τύχας ἐκ τῶν πόνων ἐρᾶν» (Ευριπίδης)

Πολλά μπράβο σε όλες!

K

Το μάθημα με την καθηγήτρια και τις μαθήτριες, άλλες στην αίθουσα και άλλες από απόσταση συνδεδεμένες μάσω webex.

Go to top