see uth banner

μενού

Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους

Η ταινία μικρού μήκους «Τηλεόραση αγάπη μου» ξεχώρισε και διακρίθηκε ανάμεσα σε 32 συμμετοχές 

Πανελλήνια διάκριση έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, η θεατρική και κινηματογραφική ομάδα του οποίου απέσπασε το γ’ βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio. 

15 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου ταξίδεψαν στον Πύργο Ηλείας με συνοδούς τον Διευθυντή Καραφέρη Ιωάννη και τον υπεύθυνο της θεατρικής - κινηματογραφικής ομάδας Χριστοδουλίδη Λεωνίδα.

Οι μαθητές, που στελεχώνουν τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα που δραστηριοποιείται υπό τον φιλόλογο Λεωνίδα Χριστοδουλίδη, παρουσίασαν ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Τηλεόραση αγάπη μου» και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 32 σχολεία από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, αποσπώντας το γ’ βραβείο στην κατηγορία παιδιών 13 έως 16 ετών.

Οι μικροί δημιουργοί έγραψαν μόνοι τους τα κείμενα, τα δραματοποίησαν και πρωταγωνίστησαν στη μικρού μήκους ταινία. Καθημερινές τηλεοπτικές ιστορίες βγαλμένες από τη φαντασία των μελών της ομάδας, που αποτυπώνουν με χιούμορ τη χαλεπή τηλεοπτική πραγματικότητα, περιλαμβάνονται στην ταινία. Ενας κόσμος ιδιαίτερος που επιδρά διαδραστικά στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι μαθητές δεν ξεδίπλωσαν απλώς το δημιουργικό τους ταλέντο. Συμμετείχαν σε εργαστήριο, παρακολούθησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία και το Μουσείο της περιοχής.

https://www.taxydromos.gr/Topika/430728-panellhnio-vraveio-gia-to-1o-gymnasio-voloy-sto-diethnes-festival-olympias.html

2021 Arxaia Olympia

Στο χώρο του σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας:

Πρώτος στο στάδιο : Αδαμόπουλος Ζήσης. Πρώτος στο δίαυλο (δυο στάδια) Χριστακοππουλος Σπύρος. Πρώτος στο δόλιχο (δέκα στάδια) Τσιβελέκος Κωνσταντίνος. Όλα τα παιδιά έγιναν μικροί Ολυμπιονίκες.

2021 moyseio arxaias olympias

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Go to top